Η Ματίνα Παγώνη διαψεύδει τις VIP ΜΕΘ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διάψευση όσων ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος περί ΜΕΘ που παραμένουν εσκεμμένα κλειστές προκειμένου να νοσηλευθούν εκεί, εάν χρειαστεί, «ασθενείς – VIP» προχώρησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων μου, των γιατρών οι οποίοι βρίσκονται στη ΜΕΘ. Δεν είναι δυνατόν -και το γνωρίζετε όλοι- μετά τις μάχες που έχουμε δώσει 2 χρόνια αυτή τη στιγμή να αναφέρεται ότι υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κρεβάτια κενά τα οποία κρατάνε. Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία σαν ΕΙΝΑΠ δεν μπορώ να δεχθώ να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί μου.

«Η διαδικασία είναι η εξής: Υπάρχουν οι λίστες σε όλα τα νοσοκομεία των ασθενών, οι οποίοι έχουν διασωληνωθεί βάσει των κριτηρίων που πρέπει να διασωληνωθούν. Είναι εκτός ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιούμαστε από το νοσοκομείο όταν υπάρχει θάνατος και υπάρχει κενό κρεβάτι ή εξιτήριο και αμέσως μετακινείται ο ασθενής τον οποίο έχουμε διασωληνώσει. Δεν υπάρχει γιατρός ο οποίος έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και πραγματικά να κρατάει κρεβάτια αυτή τη στιγμή»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ