Ο Ανδρεάς Ξανθός άδειασε τον Μιχάλη Γιαννακό και τον Νάσο Ηλιόπουλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαστάσεις παίρνει το θέμα με τις δηλώσεις του προέδρου των συνδικάτου των υγειονομικών υπαλλήλωνΜιχάλη Γιαννάκου, καθώς παρεμβαίνει και η εισαγγελία πρωτοδικών για την διερεύνηση των καταγγελιών ότι γίνεται διαχωρισμός ασθενών και υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για VIP νοσηλείες.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε παραγγελία οι συγκεκριμένες καταγγελίες να διερευνηθούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τη δικαιοσύνη με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. Ετσι σε αυτή τη δικογραφία που είναι ανοιχτή προς διερεύνηση όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας εντάσσονται και τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Πλεύρης: Θα δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη ο Γιαννάκος

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ προανήγγειλε ουσιαστικά την παρέμβαση της δικαιοσύνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είμαι εξοργισμένος, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη». «Το να λέει ότι γιατροί, νοσηλευτές και πολιτικοί κρατούν κλίνες για να έχουν επώνυμοι είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό, έχω συντάξει αναφορά αξιόποινων πράξεων και ζητώ να κινηθεί η δικαιοσύνη. Καταθέτω σε λίγη ώρα την αναφορά αξιόποινων πράξεων» συνέχισε σε έντονο ύφος ο κ. Πλεύρης.

Κι εξήγησε: «Υπάρχουν 1.300 ΜΕΘ μοιρασμένες σε covid και non covid. Αν κάποιος ασθενής χρειάζεται ΜΕΘ και στο νοσοκομείο ΜΕΘ δεν υπάρχει, ενδέχεται να μην μπορεί να μετακινηθεί λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας, να μην υπάρχει τμήμα αντίστοιχο με την πάθηση του εκεί που υπάρχει ΜΕΘ, να μην μπορεί να μετακινηθεί τόσο μακριά, και να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ» κατέληξε.

 «Αδιανόητη καταγγελία από Γιαννάκο», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης».

nasos iliopoulos 2 768x480 1

«Περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σε χθεσινή εκπομπή της Natasa Giamali στο Kontra Channel υπήρξε καταγγελία από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί. Συγκεκριμένα είναι εκτός μάχης κρατημένες για «VIP περιστατικά»», έγραψε ο κ. Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook και συνέχισε:

«Σε σημερινή του εμφάνιση στο ΣΚΑΪ ΤV ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Απαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ. Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο Ξανθός αδειάζει τον Ηλιόπουλο και διαψεύδει Γιαννακό για τις ΜΕΘ

Ο Ανδρέας Ξανθός τομέαρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Υγείας στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη.

Οπως είπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε  440 ΜΕΘ και παρέδωσε 570,  μέσα σε συνθήκες μηνονίων, ενώ το πρόβλημα σήμερα είναι η ανεπαρκής στελέχωσης. Για τις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ για vip ΜΕΘ είπε:

“Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα. Αυτό το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε και οφείλει να το διασφαλίσει και το κίνημα των υγειονομικών, τα σωματία, τα συνδικάτα των γιατρών, των εργαζομένων, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και να απαιτήσουμε, είναι να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας”

Την ώρα που μαίνεται η κόντρα για τις VIP ΜΕΘ με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν γίνεται επιλογή ασθενών, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑΑνδρέας Ξανθός, κρατά αποστάσεις από τις καταγγελίες του κόμματός του για την επιλογή ασθενών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ