Ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει τα κλειδιά της ελληνικής ενεργειακής ανεξαρτησίας στον Ερντογάν, τους Αζέρους και τους Σκοπιανούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

του netakias.com

Σκεφτείτε αυτό.

Μέχρι σήμερα η πρώτη ύλη της ενέργειας είναι στο Ελληνικό υπέδαφος, όπως για παράδειγμα στην Πτολεμαΐδα.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, θα πρέπει να περάσει πολλές χώρες και χιλιάδες χιλιόμετρα και πολλές φορές από… όχι και τόσο φιλικές χώρες. 

Μπορεί να φωνάζει πόσο πατριώτης είναι, αλλά οι πράξεις του είναι σε βάρος της Ενεργειακής Ανεξαρτησίας της πατρίδας μας. Από την εποχή που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, τα νοσοκομεία που έκλεισε, το λιμάνι που πούλησε στον Τούρκο εφοπλιστή του Oruc Reis, στο κλείσιμο των λιγνητικών ορυχείων, όχι για να έχουμε πράσινη ενέργεια, αλλά εισαγώμενο Φυσικό Αέριο.

Δηλαδή θα εγκαταλείψουμε τον λιγνίτη που μας χαρίζει απλώχερα και δωρεάν η Ελληνική γη, για να εξαρτώμαστε από το Φυσικό Αέριο που έρχεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα. Δηλαδή η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ελλάδας, θα εξαρτάται από τον αν ξύπνησε με κέφια ο Πούτιν ή ακόμη χειρότερα, το Αζερμπαϊτζάν – επίσης παραγωγός Φυσικού Αερίου – που είναι σύμμαχος της Τουρκίας.

Σκεφτείτε, το όχι τόσο απίθανο ενδεχόμενο, σε κάποια Ελληνοτουρική Κρίση μας κόψουν την στρόφιγγα, όταν ήδη εισάγουμε ρεύμα από την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Νέο ρεσιτάλ κοινωνικής αναλγησίας από Άδωνι

Ενώ η τιμή του ρεύματος έχει φτάσει στα ύψη, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες την απολιγνιτοποίηση

Εκτός τόπου και χρόνου παραμένει η κυβέρνηση, προωθώντας νομοσχέδιο για την… απολιγνιτοποίηση μεσούσης της ενεργειακής κρίσης που μαίνεται, πλήττοντας βάναυσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο απόλυτη κοινωνική αναλγησία.

Αντί να βρει τρόπους για να ελαφρύνει τους πολίτες από τον πληθωρισμό που έχει χτυπήσει κόκκινο, με την τιμή του ρεύματος και των καυσίμων να έχει φτάσει στα ύψη, η «γαλάζια» κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή -και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες- το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», επιχειρώντας μάλιστα να πείσει για την αδήριτη ανάγκη αυτή να προχωρήσει άμεσα, ανακοινώνοντας το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων το αργότερο έως το 2028.

Το επισπεύδον υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστηρίζει πως με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, θεσπίζεται ένα ολιστικό μοντέλο διακυβέρνησης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων που θα καλύπτει τα επίπεδα του σχεδιασμού, του προγραμματισμού, της διαχείρισης και της υλοποίησης του σχεδίου για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με στόχο τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και διαφάνεια.

Mitsotakis-1021x576 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Οι ρυθμίσεις αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας Μεσσηνίας που εξαρτώνται από την εξόρυξη και τη χρήση λιγνίτη, καθώς και τις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, οι οποίες και εξαρτώνται από τη χρήση πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο νομοσχέδιο και στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ενεργειακή μετάβαση άσκησε δριμεία κριτική η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ με μονάδες ορυκτού, φυσικού αερίου και όχι με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επομένως, όπως επισημαίνει το κόμμα, δεν πρόκειται για απανθρακοποίηση.

«Το σχέδιό σας αυτό πληρώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία και οικονομία, με την Ελλάδα να στέφεται πρωταθλήτρια ακρίβειας στο ρεύμα στην Ευρώπη» σχολίασε ειδικότερα ο Σωκράτης Φάμελλος, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ήδη υπάρχουν 3.500 άνεργοι στη δυτική Μακεδονία, ενώ κατήγγειλε απώλεια απασχόλησης και αγωνία για την έλλειψη απαντήσεων για την επόμενη μέρα και στη Μεγαλόπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ