Ο Μπάιντεν αναστέλλει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 200 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην προσφέρουν ένα μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο εν μέσω ανανεωμένης έντασης γύρω από την Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Reuters.

Πηγή που γνωρίζει το θέμα, ωστόσο, είπε ότι υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές στο τραπέζι για περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ μεγαλύτερου πακέτου βοήθειας που θα εγκριθεί σε περίπτωση εισβολής από τη Ρωσία.

Το NBC επικαλέστηκε τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος καθυστέρησε μια αποστολή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις εντάσεις και «να διατηρήσει τη μόχλευση στην περίπτωση μιας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν είπε στους δημοσιογράφους ότι, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι εάν η Ρωσία εξαπολύσει επίθεση, οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν σκληρές κυρώσεις στη Μόσχα και θα στέλνουν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Αν και δεν είναι σαφές τι περιλαμβάνει το προτεινόμενο πακέτο βοήθειας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, η Ουκρανία ζήτησε συστήματα αεράμυνας, , περισσότερους αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, συστήματα ραντάρ, αναβαθμισμένα πυρομαχικά πυροβολικού και ιατρικές προμήθειες, σύμφωνα με δύο άτομα εξοικειωμένα με το αίτημα.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ