Γερμανικές απειλές κατά της Ρωσίας με φόντο την Ουκρανία για τον Nord Stream 2

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ανναλένα Μπέρμποκ απείλησε ξεκάθαρα τη Ρωσία ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στην Ουκρανία, ο γερμανορωσικός αγωγός Nord Stream 2 δεν θα λάβει άδεια για να λειτουργήσει. Αυτό άλλωστε συμφώνησαν Βερολίνο και Ουάσιγκτον, όπως επιβεβαίωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Λόγω της τεταμένης κατάστασης ασφαλείας, συμφωνήθηκε ανάμεσα στους Αμερικανούς και την προηγούμενη γερμανική κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ πως σε περίπτωση νέας κλιμάκωσης αυτός ο αγωγός δεν θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία», δήλωσε η Μπέρμποκ στο ZDF.

Υπενθύμισε επίσης πως ο αγωγός που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της θάλασσας της Βαλτικής, σε κάθε περίπτωση «δεν μπορεί προς το παρόν να λάβει άδεια γιατί δεν πληροί τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ενέργεια».

«Θα ήταν μεγάλο λάθος να πιστέψουμε πως η παραβίαση των συνόρων μιας ευρωπαϊκής χώρας θα παρέμενε χωρίς συνέπειες», είπε νωρίτερα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πολωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ