Τουρκία και Ουκρανία θα παράγουν από κοινού νέας γενιάς drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία και η Ουκρανία θα ξεκινήσουν την κοινή κατασκευή και παραγωγή drones επόμενης γενιάς έως το τέλος του 2022.

Αυτό δημοσιεύει η ιταλική Agenzia Nova επικαλούμενη τη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah».

BBFDB796 409F 43B1 BF2C 4A7203F146C7

 Από ό,τι προέκυψε, η παραγωγή θα επικεντρωθεί στο Anka, τα drones που αναπτύχθηκαν από την τουρκική εταιρεία Bayraktar μαζί με τις βιομηχανίες τουρκικών αεροπορικών εταιρειών (Tai), ικανά να προσφέρουν επιδόσεις σε μεσαίο υψόμετρο με αύξηση του χρόνου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κατασκευαστής Tai, η αυτονομία του Anka θα είναι περίπου 24 ώρες.

 Τα drones Anka, σε αντίθεση με άλλα μοντέλα που αναπτύχθηκαν από εταιρείες σε διάφορες χώρες, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να εμπλέκονται και με εναέριους στόχους, εκτός από αυτούς στο έδαφος.

Εδώ και μήνες, οι σχέσεις στα βιομηχανικά και πολεμικά πεδία μεταξύ Άγκυρας και Κιέβου ενισχύονται και στις 29 Σεπτεμβρίου, η ουκρανική κυβέρνηση και η τουρκική εταιρεία Bayraktar συμφώνησαν να κατασκευάσουν ένα κέντρο για την παραγωγή τουρκικών drones στο ουκρανικό έδαφος, το οποίο ξεκίνησε στις 9 Δεκεμβρίου.

Στις 12 Νοεμβρίου, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσι Ρεζνίκοφ ανακοίνωσε την αγορά από το Κίεβο μιας μεγάλης παρτίδας τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar Tb2.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ