Στο πλευρό της φυλακισμένης υπουργού της Δανίας η Μαρίν Λεπέν: Προστάτευσε ανήλικα κορίτσια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Γαλλίδας υποψήφιας για την προεδρία της χώρας, Μαρίν Λεπέν, μετά την καταδίκη της πρώην υπουργού μετανάστευσης και ασύλου της Δανίας, Inger Stoejberg, σε 60 μέρες φυλάκιση.

Μεταξύ 2015 και 2019, η κ. Stoejberg υπηρέτησε ως υπουργός Μετανάστευσης της Δανίας σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που υποστηριζόταν από το δεξιό Δανικό Λαϊκό Κόμμα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ακολούθησε σκληρή στάση για τη μετανάστευση και εισήγαγε δεκάδες περιορισμούς. Μεταξύ αυτών ήταν μια διαταγή τον Φεβρουάριο του 2016 σύμφωνα με την οποία οι έγγαμοι πρόσφυγες με συζύγους κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να φιλοξενούνται με τη σύζυγό τους.

Η κ. Stoejberg διέταξε τον χωρισμό 23 παντρεμένων ζευγαριών πριν καταργηθεί η συγκεκριμένη πολιτική λίγους μήνες αργότερα. Η ίδια υποστήριξε πως εξέδωσε την συγκεκριμένη διαταγή, προκειμένου να προστατεύσει τα ανήλικα κορίτσια τα οποία υποχρεώνονταν σε εικονικούς γάμους, προκειμένου οι «σύζυγοι» τους που ήταν ενήλικοι, να πάρουν ευκολότερα άσυλο. Στη συνέχεια, αυτά τα ανήλικα κορίτσια έπεφταν θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και βιασμού.

Η Μαρίν Λεπέν έγραψε σχετικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:

Όλη μου η υποστήριξη προς την Inger Støjberg, πρώην υπουργό της Δανίας, που καταδικάστηκε σε δύο μήνες φυλάκιση για υπεράσπιση ανήλικων κοριτσιών που εξαναγκάστηκαν σε πρόωρους και αναγκαστικούς γάμους. Η Ευρώπη μας χάνει τα μυαλά της!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ