Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Μέτρα για τον κορονοϊό: Αυτό είναι το ΦΕΚ για ταξιδιώτες που μπαίνουν στην Ελλάδα από Δευτέρα (21/12)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, για τον κορονοϊό, θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στην Ελλάδα – Τι προβλέπει το σχετικό ΦΕΚ. Νέα μέτρα για την είσοδο όλων όσων έρχονται στην Ελλάδα προβλέπει το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αυτό όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα για τις γιορτές, με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid 24 ωρών. Σύμφωνα με όσα ανέφερε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Πέμπτη 16/12, πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο και η προθεσμία του είναι την περίοδο των γιορτών επισημαίνοντας πως από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ: Μέτρα για τον κορονοϊό: Αυτό είναι το ΦΕΚ για τους ταξιδιώτες που μπαίνουν στην Ελλάδα

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της Χώρας.


 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ