Μείζον εθνικό θέμα από τις δηλώσεις του ψευδομουφτή για συσπείρωση της μειονότητας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε με τον κόσμο μας στον αγώνα για την εκπαίδευση»

Ο Μουφτής Ξάνθης Αμέτ Μέτε κοινοποίησε τη στήριξή του στην κινητοποίηση που θα γίνει στα μειονοτικά Σχολεία την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου. Ο Μουφτής Μέτε απαντώντας στις ερωτήσεις της “Γκιουντέμ”, δήλωσε ότι το ελληνικό κράτος κάθε μέρα που περνάει καταργεί τα δικαιώματα και τα κεκτημένα της μειονότητας σχετικά με τη μειονοτική εκπαίδευση και δήλωσε ότι θα στηρίξει την απόφαση κινητοποίησης.

Ο Μουφτής Αμέτ Μέτε δήλωσε τα εξής: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με τη Μειονοτική Εκπαίδευση. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά προβλήματα στη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης. Δεν είναι δυνατόν να εγκρίνουμε την προσέγγιση του κράτους προς εμάς στην εκπαίδευση και σε άλλα θέματα.

Στα θέματα της εκπαίδευσης φυσικά στηρίζουμε τις Σχολικές Εφορείες μας. Στηρίζουμε τους γονείς των παιδιών. Την τελευταία περίοδο άλλαξε το πρόγραμμα της Παρασκευής χωρίς να ρωτήσουν και να συμβουλευτούν τη μειονότητα. Ίσως να φαίνεται απλό, αλλά η αποχώρηση από τα σχολεία πριν από την προσευχή της Παρασκευής είναι ένα δικαίωμά μας. Κι αυτό το δικαίωμα μάς το αφαιρούν σιγά – σιγά.

Όπως μας αφαιρέθηκαν και όλα τα άλλα δικαιώματά μας. Όπως γίνεται και στα άλλα θέματα και προβλήματα, παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ρωτήσουν και να συμβουλευτούν τους ανθρώπους της μειονότητας και τους μειονοτικούς φορείς και υπαγορεύουν ότι θα ισχύει αυτό. Γι’ αυτό ως Μουφτεία και προσωπικά, στηρίζουμε την κινητοποίηση που θα γίνει την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, για να δηλώσει την αντίδραση σε αυτήν την προσέγγιση προς τον άνθρωπο της μειονότητας.

Ο Μουφτής Ξάνθης Αμέτ Μέτε τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να συσπειρωθούν η τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, οι ηγέτες και οι φορείς και οργανώσεις, ανέφερε τα εξής: «Το κράτος που έχουμε απέναντί μας είναι ένα οργανωμένο κράτος. Συνεπώς, κι εμείς πρέπει να είμαστε οργανωμένοι. Ως τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας που καταπατήθηκαν και για να μη μας αφαιρεθούν. Εμείς ως μουφτεία Ξάνθης είμαστε πάντα με τον κόσμο μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε στον αγώνα που θα δοθεί γι’ αυτό. Είμαστε με το λαό μας, με τους ανθρώπους μας, στον αγώνα για την εκπαίδευση. Θα κινηθούμε όλοι μαζί. Η απόφαση που λήφθηκε για κινητοποίηση είναι μία σωστή απόφαση. Όλοι οι γονείς μέλη της μειονότητας πρέπει να κινηθούν πολύ προσεκτικά και πρέπει να τους στηρίξουμε σε αυτό.¨

https://gundemgazetesi.com/detayh.php?id=12248

14/12/2021

Σχ. : Είναι γνωστές οι απόψεις του ψευδομουφτή Μέτε…

Πάντα έχει ¨προξενικές¨ απόψεις…

Δεκαετίες τώρα…. tourkikanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ