Η τουρκική αστυνομία θα βοηθήσει την Ουγγαρία στην πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης στα σύνορα της χώρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική αστυνομία θα αρχίσει να υπηρετεί στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία και τη Ρουμανία, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η Τουρκία θα αναπτύξει 50 αστυνομικούς στην Ουγγαρία στο πλαίσιο πρωτοκόλλου που υπογράφηκε μεταξύ των δύο χωρών.

Η αστυνομία θα λειτουργεί ως μέρος των προσπαθειών για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και των διασυνοριακών εγκλημάτων.

Ο Soylu, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό του Sandor Pinter στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη. Το δίδυμο συμμετείχε επίσης σε συνάντηση σε επίπεδο αντιπροσωπείας.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις, ο Σοϊλού είπε ότι υπέγραψαν ένα πολύ σημαντικό μνημόνιο κατανόησης (MoU) ως μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου που πραγματοποιήθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα στις 11 Νοεμβρίου, στο οποίο συμμετείχε ο Πρόεδρος Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Επισημαίνοντας ότι η πανδημία, η μετανάστευση και τα ενεργειακά ζητήματα δημιουργούν προβλήματα σε παγκόσμια κλίμακα, ο Σοϊλού είπε: “Εκτός από αυτά τα παγκόσμια προβλήματα, υπάρχουν και περιφερειακά προβλήματα που μας απασχολούν όλους. Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε διασυνοριακά εγκλήματα όπως η τρομοκρατία. (παράνομα) ναρκωτικά και παγκόσμια προβλήματα όπως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο».

«Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνουμε εναντίον τους είναι η περιφερειακή και διεθνής συνεργασία», πρόσθεσε.

Ο Σοϊλού είπε ότι η τουρκική και η ουγγρική αστυνομία θα συμμετάσχουν σε ένα κοινό έργο για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, των ναρκωτικών και των διασυνοριακών εγκλημάτων.

Από την πλευρά του, ο Πίντερ, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, είπε: «Είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά της Τουρκίας και την αποδεχόμαστε με σεβασμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ