Δρ. Παυλάκης: “Αντάξια πανασχετου ψεκασμένου στόκου τα επιχειρήματα Πρετεντέρη”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιώργος Παυλάκης είναι υπεύθυνος στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ

«Έτσι για να τη σπάσω στον αμόρφωτο πληρωμένο κονδυλοφορο που μου κάνει την τιμή να με παρακολουθεί, θα ξενυχτησω σήμερα για να μιλήσω στις 10:30 το πρωί στο ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Καμπουρακη. (μιλάμε για ατράνταχτα επιχειρήματα, αντάξια του κάθε πανασχετου ψεκασμένου στόκου που του δείχνουν το φεγγάρι και αυτός κυταει το δάχτυλο!)», έγραψε στο facebook o κ. Παυλάκης και στη συνέχεια παρέθεσε το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα ΝΕΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ, Διάβασα με τρόμο στο έντυπο του ΔΟΛ την κριτική της Πέπης Ραγκούση (!!) στον Προκόπη Παυλόπουλο επειδή απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό στον ενικό. Απορώ πως θα συνεχίσει να προεδρεύει ο ΠτΔ μετά από αυτή την βαρύνουσα μομφή από μία κορυφαία προσωπικότητα, όπως η Πέπη Ραγκούση. Που συνδέεται συγγενικά με τις άλλες δύο πολιτικές μορφές που σημάδεψαν τον αιώνα. Τον κύριο Ιωάννη – μαχαραγιά της Πάρου – Ραγκούση και την κυρία Άννα – λήγκαλάιζ τα πάντα – Νταλάρα. Το δεύτερο χτύπημα ειναι ακόμα πιο καταλυτικό… Ο μέγας συνταγματολόγος και βαθύς γνώστης του Ευρωπαϊκού δικαίου (από την εποχή του Βασικού Μετόχου προφανώς) Ιωάννης Πρετεντέρης, αποφαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό δίκαιο υπερισχύει του Συντάγματος, συμπέρασμα που μπορεί να το κάνει πτυχιακή για το διδακτορικό του στην Ανώτατη Ευρωλιγουρική Γραικυλογίας. Να ενημερώσει όμως και το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, που έχει αντίθετη άποψη βρε αδερφέ… Όσο για το «άκαμπτο» του ρυθμιστικού ρόλου του ΠτΔ που αποφαίνεται ο μέγας συνταγματολόγος του ΔΟΛ, κυριαρχεί έντονος προβληματισμός στους κύκλους των τορναδόρων, Ηλεκτρολόγων και εφαρμοστών του τόπου, που μέχρι σήμερα πίστευαν ότι ο όρος «ρύθμιση» σε πυκνωτές, θερμοστάτες, τάσεις, προϋπέθετε ελαστικότητα. Σκέφτονται δε κατά την τοποθέτηση ρυθμιστών να απαγορεύουν την επιλογή θέρμανσης ζητώντας από τον κύριο Πρετεντέρη να εισηγηθεί την «εθνική θερμοκρασία» που θα καρφώνει σε κάθε σύστημα… ΤρολοκράτηςO Δρ. Γιώργος Παυλάκης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Syracuse, ΗΠΑ. Συνεργάζεται με το Εθνικό Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ από το 1980 και σήμερα ηγείται του Τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών. Ο Δρ. Παυλάκης έχει εστιάσει την έρευνά του στη βιολογία και παθογένεια των ανθρώπινων ρετροϊών, ειδικότερα του HIV-1. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μοριακή βιολογία του HIV-1, τους παθογενετικούς μηχανισμούς του AIDS και την ανάπτυξη μοντέλων της ανθρώπινης νόσου, τις νέες τεχνολογίες για την μελέτη της λειτουργίας των γονιδίων, όπως και βελτιωμένες μεθόδους για την μεταβίβαση και θεραπεία των γονιδίων. Η επιστημονική του ομάδα επικεντρώνεται αυτή την περίοδο στην ανάπτυξη εμβολίων και ανοσοθεραπειών για το AIDS και τον καρκίνο.

«…Υπάρχει κάποιος κύριος που δηλώνει «ερευνητής από τις ΗΠΑ». Υποθέτω ότι θα είναι. Αλλά αν είναι, τότε μιλάμε για τον πρώτο «ερευνητή από τις ΗΠΑ» που κάνει καριέρα σχεδόν αποκλειστικά στα ελληνικά μίντια. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

Θα μου πείτε πάλι ότι μπορεί να τα προτείνει, αλλά να μην τον ακούν τα Αμερικανάκια. Καμία αντίρρηση. Αλλά αν δεν τον ακούν εκείνοι που τον πληρώνουν, γιατί να τον ακούσουμε εμείς δωρεάν;

Ομολογώ πως προ κορωνοϊού αγνοούσα πως υπήρχαν τόσοι έλληνες ειδικοί για τον κορωνοϊό ανά την υφήλιο.

Γενικότερα δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσοι έλληνες ειδικοί για τον κορωνοϊό. Υποψιάζομαι όμως ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στη χώρα και όχι στην ειδικότητα.

Διότι μόνο στην Ελλάδα θα γινόταν φασαρία για μια έκθεση που λέει (πάνω – κάτω) πως όταν επιβαρύνεται το δημόσιο σύστημα υγείας γίνεται πιο δύσκολη η περίθαλψη των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Λες και υπήρχε περίπτωση να πανηγυρίζουμε πως όσο περισσότεροι αρρωσταίνουν, τόσο καλύτερα για τα νοσοκομεία!

Προφανώς όμως δεν είναι η έκθεση, ούτε ο ερευνητής από την Αμερική, ούτε οι απανταχού ειδικοί. Είναι η προσπάθεια να μετατραπεί η πανδημία σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Καλό. Αλλά περιττό.

Διότι η πανδημία θα περάσει. Ολοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι το αργότερο την άνοιξη με τα εμβόλια και με τα φάρμακα που θα ακολουθήσουν η υγειονομική κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη.

Και λίγο αργότερα οι εκλογές θα γίνουν μεταξύ εκείνων που αντιμετώπισαν την πανδημία και των άλλων που προσπαθούσαν να την εκμεταλλευτούν.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα προγνωστικά. Αλλά αναρωτιέμαι ποιο αποτέλεσμα θα έχει μια τέτοια αναμέτρηση.

ΥΓ: Με μια μακροσκελή ανάρτηση ο Γ. Καμίνης απάντησε στο προχθεσινό σχόλιό μου για την ΕΥΠ.

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι λέει. Μάλλον επειδή δεν κατάλαβε τι είπα.

Επαναλαμβάνω. Το θέμα δεν είναι οι όποιες μετατάξεις υπαλλήλων εκεί ή αλλού, αλλά αν η κυβέρνηση συγκροτεί «παρακράτος» όπως υπονόησε το κόμμα του κ. Καμίνη.

Υποθέτω ότι θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις υπόνοιές του. Περιμένω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ