Είμαστε ισχυροί; Απόδειξη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή σήμερα τον πρωθυπουργό της χώρας μας, ανάμεσα σε άλλα είπε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι μια ισχυρή χώρα. Δεν θα διαφωνήσω μαζί του, άλλωστε ποιος νοήμον άνθρωπος δεν θέλει η χώρα του να είναι δυνατή. Μα αν είναι έτσι, αν όντως είμαστε δυνατή και ισχυρή χώρα όπως διατράνωσε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, τότε γιατί δεν κάνουμε ως χώρα μερικά πράγματα, που βασίζονται όχι μόνο στο διεθνές δίκαιο αλλά κατοχυρώνουν τα εθνικά μας δίκαια. Ποια είναι; Ας τα δούμε:

1. Ανακήρυξη του υπολοίπου της ΑΟΖ που εκκρεμεί και ένωση με την ΑΟΖ της Κυπριακής δημοκρατίας.
2. Επέκταση των χωρικών υδάτων μας από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, όπως ακριβώς έγινε στην περιοχή του ιονίου πελάγους, προσφέροντας επιπλέων εθνική κυριαρχία.
3. Αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, έτσι ώστε η Ελλάδα να πάψει να είναι ενεργειακά εξαρτώμενη από τρίτες χώρες και μάλιστα εχθρικά διακείμενες απέναντι μας, που άνα πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα.
4. Απαγόρευση στην πράξη, και δεν είναι απαραίτητο με πολεμική ενέργεια, αλλά με παρεμβολή στα ηλεκτρονικά τους συστήματα των πολεμικών αεροσκαφών της γείτονας, που έχουν αποθρασυνθεί προβαίνοντας σε υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά μας.
5. Οριστικό απαγορευτικό στα τουρκικά ψαροκάικα που αλιεύουν τα θαλάσσια αποθέματα των νησιωτών μας, αν δεν προβαίνουν και σε άλλες πιο πονηρές ενέργειες.

Έτσι ναι, να πω ότι η πατρίδα μου είναι δυνατή και έχει ισχύ που μπορεί να την επιβάλλει. Για όλα αυτά βέβαια χρειάζεται να κάνουμε και κάποιες λελογισμένες δαπάνες, οι οποίες πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνουν και πρόβλεψη συμμετοχής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε η χώρα που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα σε αμυντικές δαπάνες σε επίπεδο ΝΑΤΟ, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν γίνει η αξιοποίηση των εγχώριων βιομηχανιών (ναυπηγείων, εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, εργοστασίων πολεμικής βιομηχανίας), και να αξιοποιηθούν τα μυαλά των Ελληνικών πανεπιστημίων, ειδικά όσων έχουν αναπτύξει την έρευνα και την τεχνολογία, σε ρομποτικά και πυραυλικά συστήματα. Αν λοιπόν δεν αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη δύναμη που διαθέτουμε και εξακολουθούμε να αγοράζουμε (απαραίτητα για την άμυνα μας) οπλικά συστήματα εξ ολοκλήρου εισαγόμενα, θα είναι πολύ κοντά οι μέρες που θα αποδειχθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα απολύτως μάθημα για το πώς φτάσαμε στην οικονομική κρίση, αλλά θα γίνει η αιτία να ξαναζήσουμε τα ιδια τραγικά γεγονότα, που μας στοίχισαν αφάνταστα στην οικονομία και στο ανθρώπινο δυναμικό του έθνους μας.

Ευελπιστώ, πιστεύω και επιθυμώ η πατρίδα μου να μην ξαναζήσει την λαίλαπα του ΔΝΤ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και των μνημονίων. Για αυτό απαιτείται πλήρης αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εγχωρίου πόρου αλλιώς θα κλαίμε πάλι με μαύρο δάκρυ. Αυτή ήταν σήμερα και η ένσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρνήθηκε να συναινέσει σε αυτό το πάρτι των εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς την αξιοποίηση των ντόπιων δυνάμεων στον τομέα της εθνικής μας άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ