Δήγματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Α) ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ή ΕΝΟΧΗΣ;

Παραδοσιακά ο λαός μας, όταν θέλει να περιγράψει μια χάλια, χύμα, ανώμαλη κατάσταση την αποκαλεί: Μπου….λο/οίκο ανοχής.
Ατυχής πλέον και αναντίστοιχη έκφραση, επειδή δεν ισχύει ό,τι ίσχυε κάποτε. Οι πάλαι ποτέ αξιοθρήνητοι οίκοι ανοχής βελτιώθηκαν, εξελίχθηκαν , ευπρεπίστηκαν, σε αντίθεση με το Νεοελληνικό μας Κράτος , το οποίο χειροτερεύει , απαξιώνεται , ευτελίζεται διαρκώς.
Είναι συνεπώς, άδικη, ατυχής, (για τους οίκους) και αδόκιμη η όποια σύγκριση. Δεν συγκρίνονται ούτε ως προς την καθαριότητα , την τάξη, την παροχή υπηρεσιών, το value for money (όπως το λέμε στο χωριό).
Εκεί, πληρώνεις και παίρνεις το …αναλογούν. Εδώ (σε αυτό που αποκαλώ : Φ ε ρ ό μ ε ν ο ω ς Κ ρ ά τ ο ς) πληρώνεις ποικιλώνυμους φόρους /χαράτσια, και απολαύεις περαιτέρω επιβαρύνσεων … επιβραβευτικών (!).
Ετούτο το (κρατικό;) μόρφωμα, συμπεριφέρεται ως μπαταξής /αναξιόχρεος, αγαπητικός , φορομπήχτης, σαδιστής, σατράπης , ο οποίος ενώ χρωστάει παντού – εσωτερικό και εξωτερικό- απαιτεί άμεση –και με τόκο – πληρωμή εκείνων που του οφείλονται (;).
Αν συνεπώς επιθυμούμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, όταν αναφερόμαστε απαξιωτικά σε μια άσχημη κατάσταση /δεδομένο, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε την χρησιμοποίηση προσφυούς όρου όπως πχ: «Νεοελληνικό Κράτος» (επειδή όπως κατάντησε /το κατάντησαν, αποτελεί επαρκή και επακριβή χαρακτηρισμό! Είναι : ό, τι το χειρότερο!. Ταυτόχρονα αποφεύγεται η προσβολή οίκων που παρέχουν θετικές υπηρεσίες.

ΥΓ Είναι ωφέλιμο να αντιληφθούμε πως το «Κράτος» μας ούτε είναι, ούτε συγκρίνεται με οίκο ανοχής.
Απλώς πρόκειται για πλήρως απαξιωμένο, αναξιόπιστο, κρατικό οίκο ενοχής!

Β) ΤΡΙΧΟΛΟΓΙΕΣ

Διάφορα διαφημιστικά spots και trailers υπόσχονται – με το αζημίωτο βέβαια – μαλλιά σε φαλακρούς ή … τ ρ ι χ ο α ρ α ι ο κ α τ ο ι κ η μ έ ν ο υ ς.
Ορισμένοι εξειδικευμένοι , προσφέρουν άφθονη μεταμόσχευση τριχών (και τριχοθυλακίων) πολύ πυκνό τρίχωμα και … βοστρύχους /βοστρυχωτά (!).
Απορώ πως οι περινούστατοι τηλεκαναλάνθρωποι δεν σκέφτηκαν πως είναι προκλητικό ή και βασανιστικό , για τους α ρ α ι ό τ ρ ι χ ο υ ς , να διαβιούν εν μέσω των τ ρ ι χ ο λ ο γ ο ύ ν τ ω ν καλεσμένων των τηλεδιαύλων.
Αναφέρομαι σε εκείνους τους ανειδίκευτους … ειδικούς του πολιτικοοικονομιντιακού κατεστημένου που συζητούν, αναλύουν , αναμηρυκάζουν, και καταλήγουν να γίνονται μαλλιά –κουβάρια. Είναι δε τέτοιο το μέγεθος των (περιποιημένων;) τριχών που εκστομίζουν , που γεμίζει τρίχες ακόμη και τους δασύτριχους τηλεθεατές.
Κάποιοι αδαείς- πλην ευσυνείδητοι μαθητευόμενοι μάγοι από αυτούς- προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν μαθαίνοντας την τέχνη της … τριχοφυΐας στου κασίδι το κεφάλι (;). Τρίχες διαφημίζονται, τρίχες ακούγονται, -κατσαρές ή ίσιες, αδιάφορο – ,τριχασμοί διαπιστώνονται από αλληλοσπαρασσόμενους κ ο μ μ α τ ο τ ρ ι χ α ν θ ρ ώ π ο υ ς, ενώ κάποιοι, δεν τις διαθέτουν αλλά τις ποθούν!….
Είναι μια περίεργη όντως κατάσταση, με αποτέλεσμα να σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής, εκείνων που τις διαθέτουν βέβαια.
Η μάταιη προσπάθεια κατανόησης συντελεί στο να … πέφτουν τα μαλλιά εκείνων που προσπαθούν να κατανοήσουν ή (και) να εξηγήσουν το … τ ρ ι χ ο φ α ι ν ό μ ε ν ο!.

ΥΓ Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλύτερο 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ