Μετάλλαξη Όμικρον: Μελέτες σε Ν. Αφρική 80% μικρότερο ρίσκο νόσησης – Καλά νέα για ήπια νόσηση και από Ην. Βασίλειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύ ενθαρρυντικά δεδομένα από τη Νότια Αφρική αλλά και από το Ηνωμένο Βασίλειο…

Μια μελέτη που κυκλοφόρησε από το National Institute For Communicable Diseases (NICD), δείχνει ότι οι Νοτιοαφρικανοί που προσβάλλονται από COVID-19 στο τρέχον τέταρτο κύμα λοιμώξεων, έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν εάν μολυνθούν από την Όμικρον, σε σύγκριση με άλλες μεταλλάξεις.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η σοβαρότητα της νόσου στον άνθρωπο δεν καθορίζεται μόνο από την αναπαραγωγή του ιού αλλά και από την ανοσολογική απόκριση του ξενιστή στη μόλυνση. Βεβαιωθείτε ότι είστε προστατευμένοι. 

Σχετικά με τις πηγές για τις παραπάνω πληροφορίες:

AVvXsEhaMKj53NJ8VYOlTwxdzNxpOAajgQtgKSmYga6FbfffFslU5gWd2faSbDZFgDNDQw2drLtpJw9evTE SeIR0QBmFvjBjx833IKBeK4t4CF31rw3sWAlGO8HoL26wgzVTHzCdLGXmibcrHQOfyLRghuF4Z9R gPovFwGQtCdagTVjtiU UDrq5fNeMpe=w640 h240

bloomberg , medrxiv

Ωστόσο, από τη στιγμή που θα εισαχθεί στο νοσοκομείο, ο κίνδυνος σοβαρής ασθένειας δεν διαφέρει από άλλες μεταλλάξεις.

Σε σύγκριση με τις λοιμώξεις από την Δέλτα στη Νότια Αφρική μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου, οι λοιμώξεις από την Όμικρον συνδέονται με 70% χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου. Σε συμφωνία με τα δεδομένα από τη Νότια Αφρική, τα πρώιμα δεδομένα σοβαρότητας πραγματικού κόσμου από το Ηνωμένο Βασίλειο.

AVvXsEiVnh6PUtVT3nXv Dzo DU3cSb igk4ZPPNrajsTUfzMsOe6E13 Tu MsecyBAj0qWQ6URkQD3FvN9V8 eeDmjGMAJDROZIezmXvLdc6zjineOQH85PHLIy6lX5t5j4wAtQLLGCHxRdIfRX1MGEu8L 2eGAsbcuBTGnjTxTcNVtW63NPcGPltPUpFv4=w640 h364

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας (UKHSA) δείχνει ότι η Όμικρον, προκαλεί μια πιο ήπια ασθένεια από την Δέλτα στους περισσότερους Βρετανούς, με ορισμένες πολύ σημαντικές προειδοποιήσεις.

AVvXsEi BY 9maXddhbDkKq07so6lOcG95WMajf4uEwEslSvVdu0Ur XSbEaGezbeDlVGDQzZ1aP7KHtQ0kxk15uopBla7qifPAqvlZ3M8wyputmt0rxv5b0fOw4T5Pr25m2d2 9P3F2eP3bJJfjl Us spJ3p2rYQUqWe DtxBfjWAMeu7KprGu3PKt50WC=w640 h374

Ποιοι πέθαναν στη Ν. Αφρική από την Όμικρον :

1. Το 87% = μη εμβολιασμένοι ή μη πλήρως εμβολιασμένοι

2. Το 13% = πλήρως εμβολιασμένοι

Ηνωμένο Βασίλειο. 

Οι κυβερνητικοί επιστήμονες πρόκειται να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η Όμικρον, προκαλεί μια πιο ήπια ασθένεια από το στέλεχος Δέλτα στους περισσότερους Βρετανούς.  Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας πρόκειται να δημοσιεύσει τα πρώτα πραγματικά δεδομένα της για τη σοβαρότητα της νόσου αυτή την εβδομάδα.

Τα πιο ενθαρρυντικά νέα στα πρώτα δεδομένα είναι ότι, οι Βρετανοί που αρρωσταίνουν με την Όμικρον είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν βαριά σε σχέση με αυτούς είχαν μολυνθεί από την Δέλτα. Περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν μια ήπια ασθένεια με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα – πιθανώς εν μέρει λόγω του μεγάλου αριθμού εμβολιασμένων και προηγουμένως μολυσμένων ατόμων στη Βρετανία και πιθανώς επειδή η Όμικρον μπορεί να είναι εγγενώς πιο ήπια.

Ο Chief Medical Officer Chris Whitty έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν για την υπερβολική αισιοδοξία, με βάση τα αρχικά αισιόδοξα σημάδια από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, η άποψη του UKHSA μετά τη μελέτη περιπτώσεων στη Βρετανία είναι ότι η Όμικρον είναι πράγματι συνήθως λιγότερο σοβαρή από την Δέλτα. 

Σημαντική προειδοποίηση. 

Ενώ η Όμικρον φαίνεται να είναι πιο ήπιο συνολικά, το UKHSA διαπίστωσε ότι, δεν είναι απαραίτητα αρκετά ήπιο ώστε να αποφευχθεί μεγάλος αριθμός νοσηλειών. Οι ειδικοί βρήκαν στοιχεία ότι για όσους αρρωστήσουν βαριά, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες νοσηλείας και θανάτου. Το UKHSA επιβεβαίωσε ότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι πολύ υψηλή, πράγμα που σημαίνει ότι παρόλο που είναι πιο ήπια, οι λοιμώξεις θα μπορούσαν να αυξηθούν τον αριθμό των ανθρώπων που καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Τα καλά νέα είναι ότι η ενισχυτική δόση κάνει τη διαφορά. Το UKHSA αναμένεται να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αναμνηστικές δόσεις μειώνουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ τις πιθανότητες τόσο για συμπτωματική λοίμωξη όσο και για νοσηλεία από την Όμικρον. Φροντίστε λοιπόν να είστε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ.  

Περίληψη: 

• Δύσκολο να ξεμπερδέψουμε εάν η μικρότερη σοβαρότητα νόσησης, οφείλεται σε προηγούμενη ανοσία (εμβόλιο ή φυσική λοίμωξη) ή στην εγγενή λοιμογόνο δράση της Όμικρον, αλλά η Όμικρον προκαλεί ηπιότερη ασθένεια

• Ανοσολογική διαφυγή του εμβολίου (ΜΟΝΟ όσον αφορά τα nAbs), προστασία από ΣΟΒΑΡΗ λοίμωξη

• Άλλες περιοχές μπορεί να έχουν χαμηλότερο οροεπιπολασμό και χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ, ΕΝΙΣΧΥΘΕΙΤΕ. 

• Τα ενισχυτικά εμβόλια παρέχουν ισχυρή προστασία τόσο από τη συμπτωματική λοίμωξη όσο και από τη σοβαρή ασθένεια από την Όμικρον.

• Μην κυκλοφορείτε απροστάτευτοι…

Πηγή μια καταπληκτική επιστήμων:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ