Ο Έντι Ράμα προσκαλεί την Ελλάδα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία “Ανοιχτά Βαλκάνια” που ενορχήστρωσε ο Σόρος

Ανοιχτή πρόσκληση απήυθυνε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προς την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής των «Ανοιχτών Βαλκανίων» μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Θερμός υποστηρικτής της πρωτοβουλίας, αν όχι ο ενορχηστρωτής της, υπενθυμίζουμε ότι είναι ο εθνομηδενιστής Τζορτζ Σόρος. Άλλωστε, ο υιός Σόρος έδωσε αυτοπροσώπως το παρόν, με την κάλυψη του αντιπροέδρου των Ιδρυμάτων της Ανοιχτής Κοινωνίας, στο Φόρουμ των Σκοπίων όπου επικυρώθηκε η συμφωνία για τα “Ανοιχτά Βαλκάνια”, ενώ έχει ουκ ολίγες φορές “χρίσει” μπροστάρη της πρωτοβουλίας τον επιστήθιο φίλο του Έντι Ράμα, συνεπικουρούμενο από τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αντιδρούν στη συμφωνία τα υπόλοιπα κράτη στην περιοχή αλλά και η Ρωσία, η οποία εξέφρασε ανοιχτά τις αντιρρήσεις της στη συμφωνία.

«Αποφασίσαμε σήμερα να προσκαλέσουμε τους επόμενους 6 μήνες την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία στη σύνοδο κορυφής «Ανοιχτά Βαλκάνια», επειδή έχουμε συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να υπάρχουν λιγότερα εμπόδια για τους εμπόρους ακόμη και όταν φτάνουν στην ΕΕ, το ελεύθερο εμπόριο με την περιοχή μόνο δεν αρκεί. Θα επικοινωνήσουμε με τις χώρες της ΕΕ και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την κοινή περιφερειακή αγορά μαζί με την ευρωπαϊκή κοινή αγορά», είπε ο Ράμα στη σύνοδο κορυφής της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια», που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα.

Στη σύνοδο κορυφής «Ανοιχτά Βαλκάνια» στα Τίρανα, οι τρεις ηγέτες, Έντι Ραμα, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Ζόραν Ζάεφ, ζήτησαν τη δέσμευση και άλλων χωρών στην περιοχή, δηλαδή του Κοσσυφοπεδίου, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, που μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ