Ο Ινδός πρωθυπουργός ανοίγει τον δρόμο για αμυντική συμμαχία, με θερμό μήνυμα στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία τέτοια συμφωνία, μία τέτοια στρατιωτική συμμαχία, θα ακύρωνε άμεσα το μοναδικό πλεονέκτημα που διαθέτει η Τουρκία έναντι της Ελλάδας: Την αριθμητική υπεροπλία.

Ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν συνάψει επίσημα συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, είναι βέβαιο ότι το Πακιστάν θα εμπλακεί υπέρ της Τουρκίας. Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Πακιστάν διατηρεί πυρηνικό οπλοστάσιο, όπως και η Ινδία. Άλλος ένας λόγος που η συγκεκριμένη συμμαχία Ελλάδας – Ινδίας πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στη μηνιαία ομιλία του (Mann Ki Baat) έδειξε βίντεο με Έλληνες μαθητές να τραγουδούν Ινδικό Εθνικό Τραγούδι.

«Τέτοιες προσπάθειες φέρνουν τα δύο μας Έθνη πιο κοντά’», τόνισε ο Ινδός Πρωθυπουργός.

«Ελλάδα και Ινδία έχουν πολλά κοινά. Έχουν στενούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις μέρες μας, έχουν δύο κοινούς εχθρούς, την Τουρκία και το Πακιστάν. Πρέπει να συνεργαστούμε στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στον αμυντικό τομέα», σχολιάζει με νόημα ο αμυντικός αναλυτής Ανδρέας Μουντζουρούλιας…

Δείτε το βίντεο:

Η Ινδία παράγει οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Πρέπει επίσης επίσης να προχωρήσουμε και σε κοινές ασκήσεις, καθώς και σε ευρεία συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ