Οι Χούτι έχουν εκτοξεύσει 430 πυραύλους & 851 drone κατά της Σαουδικής Αραβίας από το 2015

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που μάχεται στην Υεμένη δήλωσε την Κυριακή ότι η ομάδα Χούτι που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν, εκτόξευσε 430 βαλλιστικούς πυραύλους και 851 οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) στη Σαουδική Αραβία από την έναρξη του πολέμου το 2015, σκοτώνοντας 59 Σαουδάραβες πολίτες.

Σύμφωνα με το Reuters , ο εκπρόσωπος της Σαουδικής συμμαχίας, στρατηγός Αλ Μάλκι, δήλωσε ότι το κίνημα που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν, χρησιμοποιούσε το αεροδρόμιο της Σαναά ως βάση για να εξαπολύσει επιθέσεις στο βασίλειο, έναν ισχυρισμό που οι Χούτι αρνούνται.

Η Υεμένη βυθίζεται στη βία από το 2014, όταν οι Χούτι κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σαναά και ανέτρεψαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Ο στρατηγός Μάλκι μοιράστηκε βίντεο με δημοσιογράφους, τα οποία, όπως είπε, έδειχναν στρατιωτικούς συμβούλους από την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη σιιτική ομάδα Χεζμπολάχ, να βοηθούν τους Χούτι στην Υεμένη. Η Χεζμπολάχ και οι Χούτι αρνούνται ότι η λιβανική ομάδα έχει κάποιο ρόλο στον πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ