Εξαιρετικά σκληρή η τιμωρία διακινητών μεταναστών στην Κίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερις Κινέζοι πολίτες που διακίνησαν μετανάστες από το Βιετνάμ έλαβαν μία πρωτοφανή, δημοσια τιμωρία.

Οι αρχές στην περιοχή Guangxi της Κίνας εξευτέλισαν δημόσια τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για δουλεμποριο καθώς διευκόλυναν επ αμοιβή μετανάστες να περάσουν τα κλειστά σύνορα από το Βιετνάμ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας.

Τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν την Τετάρτη ότι τέσσερις δουλέμποροι τιμωρήθηκαν δημόσια. Οι τέσσερις ύποπτοι, ντυμένοι με στολές καραντίνας, παρέλασαν στην πόλη Jingxi της περιοχής Guangxi μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος.

Συνοδευόμενοι από άνδρες της κρατικής ασφάλειας και μεγάλη παρουσία αστυνομικών, οι ύποπτοι υποχρεώθηκαν να κρατούν πλακάτ που έδειχναν τις φωτογραφίες και τα ονόματά τους. Κάθε ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους συνοδευόταν από δύο αστυνομικούς.

Οι τέσσερις τιμωρήθηκαν για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από το Βιετνάμ. Η Κίνα έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα στα σύνορα για να αποτρέψει την εξάπλωση του Covid-19 από γειτονικές χώρες.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

Το Jingxi βρίσκεται κοντά στα κινεζικά σύνορα με το Βιετνάμ.

Ένα περιφερειακό ειδησεογραφικό κανάλι είπε ότι η δημόσια διαπόμπευση παρείχε μια «πραγματική προειδοποίηση» στο κοινό και «απέτρεψε εγκλήματα που σχετίζονται με τα σύνορα».

Ωστόσο, η κίνηση έχει επικριθεί σε άλλα ειδησεογραφικά μέσα. Το Beijing News που συνδέεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ανέφερε την Τετάρτη ότι παρά την πίεση στη συνοριακή πόλη να διατηρήσει τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης του Covid-19, η δημόσια ντροπή είναι μια πολύ σκληρή τιμωρία.

«Το μέτρο παραβιάζει σοβαρά το πνεύμα του κράτους δικαίου και δεν μπορεί να επιτραπεί να επαναληφθεί»!

Η δημόσια διαπόμπευση υπόπτων για εγκλήματα στην Κίνα έχει τεθεί εκτός νόμου από το 2010. Η πρακτική φέρεται να επανεμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις αγωνίζονται να επιβάλουν την πολιτική του Πεκίνου για μηδενική ανοχή στην Παράνομη μετανάστευση και στην παραβίαση των μέτρων για τον Covid.

Παρόμοιες σκηνές διαδραματίστηκαν τον Νοέμβριο και τον Αύγουστο, όταν ένοπλοι αστυνομικοί διαπόμπευσαν έναν ύποπτο στο δρόμο σε μια παιδική χαρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ