Ήταν θέμα χρόνου – Δυστυχώς δικαιωθήκαμε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Αναφέρει το αστυνομικό δελτίο: «Την 27-12-2021 και περί ώρα 23:58, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της χ/θ 15.700 (ύψος Διυλιστηρίων Ασπροπύργου), περιοχής Δήμου Ασπροπύργου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, έλαβε χώρα τροχαίο δυστύχημα (παράσυρση), κατά το οποίο τραυματίσθηκε θανάσιμα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας ανήλικη πεζή από διερχόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα». Από τούτο το δημοσιογραφικό βήμα, έγραψα στις 29/06/2021 για το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από ανήλικα άτομα που την διασχίζουν κάθετα και δυστυχώς αποδείχτηκε ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο.

Πραγματικά είναι να απορεί κάποιος με όσους μας κυβερνούν είτε κεντρικά, είτε αυτοδιοικητικά, γιατί εδώ μπλέκονται και οι δύο εξουσίες, οι οποίες από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι αδιαφορούν αν θα χαθούν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα την ώρα που εξαφανίζεται ένα χωριό κάθε μέρα εξαιτίας του Covit19.

Είχα επισημάνει ότι: «Πιο επικίνδυνη ακροβασία δεν έχω ξαναδεί. Να διασχίζουν μια οδό που η λιγότερη ταχύτητα που έχουν τα αυτοκίνητα είναι 80 χιλιόμετρα. Αν κάποιο από τα πιτσιρίκια στραβοπατούσε έτσι όπως τα έσερναν τα μεγαλύτερα, θα προλάβαινε οδηγός να σταματήσει χωρίς να τα χτυπήσει; Αμφίβολο, μια και το ζιγκ ζαγκ που έκαναν ανάμεσα στους εποχούμενους τα έκρυβε από τα πίσω οχήματα.

Πλησιάζοντας είδα ότι είναι παιδιά Ρομά, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα άλλο εκτός από το ότι οι γονείς τους τα αφήνουν ανεξέλεγκτα και εκτεθειμένα σε τέτοιο μεγάλο κίνδυνο και μαζί με αυτά και τους οδηγούς, που νομίζουν ότι έχουν την ασφάλεια του τσιμεντένιου κρηπιδώματος και ξαφνικά από το πουθενά βλέπουν να πετάγεται μπροστά τους ένα τσούρμο πιτσιρίκια και να διασχίζουν την άσφαλτο. Πιο μεγάλος εφιάλτης για οδηγό δεν υπάρχει». Παράλληλα καβαλάνε τα τσιμεντένια διαχωριστικά της εθνικής και κρέμονται σαν τσαμπιά από σταφύλια, περιμένοντας να βρουν την ευκαιρία να περάσουν απέναντι. Στην ουσία δίνουν ραντεβού με τον θάνατο, βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο και τον εαυτό τους αλλά και τους οδηγούς των αυτοκινήτων που κινούνται σε εκείνο το σημείο με σχετικά μεγάλη ταχύτητα.

Αν δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να κάνουν τίποτα άλλο, ας σηκώσουν σε εκείνο το σημείο πάνω από τα τσιμεντένιο χώρισμα ένα μεταλλικό φράχτη, έτσι ώστε να είναι απαγορευτικό να μπορούν να κάθονται πάνω του και να περνάν απέναντι. Σε αυτόν τον τόπο δεν περισσεύει καμία ψυχή για να χάνεται άδικα, ας το καταλάβουν επιτέλους όσοι έχουν το γκουβέρνο στα χέρια τους, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου ή της περιφέρειας.

Πληρώνουμε που πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας που είναι τριπλάσια σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, τουλάχιστον πάρτε τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να έχουμε ασφαλείς δρόμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ