Οι Αμερικανοί κατάφεραν να καταρρίψουν και να ‘κατεβάσουν’ ρωσικά drones στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικευμένοι του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετώπισαν ικανοποιητικά πολλά ρωσικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Συρία, τα οποία πιθανόν άλλα κατέρριψαν και άλλα τα κατέβασαν με άγνωστα όπλα, όπως σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

3E79FB3B 24D4 4738 AAFB 341FC9CEB0B1

Η αναφορά γίνεται για αναγνωριστικά drones  αλλά και drones της οικογένειας Lancet που χαρακτηρίζονται ως καμικάζι τα οποία χρησιμοποιούνταν στη Συρία.

Σύμφωνα με την (κινεζική) διαδικτυακή ενημέρωση της «Sohu», τα τελευταία χρόνια, ειδικοί του αμερικανικού στρατού κατάφεραν να κατεβάσουν τουλάχιστον 20 διαφορετικά drones – μερικά από αυτά στη Συρία, ενώ ένα άλλο μέρος ήταν στο Ντονμπάς- ανατολική Ουκρανία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικές μονάδες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στη σύλληψη ρωσικών drones. Αυτό δείχνει ότι τα ρωσικά UAV παρασύρθηκαν από εντολές των Αμερικανών.

«Το 2014, το ΝΑΤΟ διεξήγαγε μια σειρά από μυστικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας και της Συρίας. Οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, οι Commandos των Βρετανικών Βασιλικών Πεζοναυτών και οι Ειδικές Δυνάμεις της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν σχηματίσει πολλές ομάδες εργασίας για να λάβουν κρυφά δείγματα ρωσικών σχεδίων υψηλής τεχνολογίας, ειδικά UAV.

»Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 20 μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αιχμαλωτίστηκαν σε 3-4 χρόνια: 9 στη Συρία και 11 στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

»Τουλάχιστον τρεις οργανισμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν τα δείγματα, στη συνέχεια ανέλυσαν τις πηγές των συστατικών τους, εντόπισαν την αλυσίδα εφοδιασμού των ρωσικών τεχνολογιών και στη συνέχεια τα κατέστειλαν.

 Αποδείχθηκε ότι όλα τα project των ρωσικών drones ξεκίνησαν με έναν εξαιρετικά απλό στόχο – την απόκτηση δυτικών εξαρτημάτων από πολιτικά project και στη συνέχεια σταδιακά εξελίχθηκαν σε στρατιωτικά μοντέλα», αναφέρει το δημοσιευμένο κείμενο «Sohu».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι δημοσιογράφοι, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και οι στρατιωτικοί των χωρών του ΝΑΤΟ κατάφεραν να καταλάβουν τα ρωσικά drones «Orlan-10», «Zastava», «Granat», «Eleron» ακόμη και το drone «Outpost».

Yandex.ru

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ