Οι συμμαχικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο drone στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης τη Δευτέρα, δήλωσε αξιωματούχος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μια επίθεση που συμπίπτει με την επέτειο της δολοφονίας του κορυφαίου Ιρανού στρατηγού από τις ΗΠΑ το 2020.

C RAM LPWS NightPacFire 3791Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς από το περιστατικό, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από ιρακινό αξιωματούχο ασφαλείας. Ο αξιωματούχος του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, είπε στο Associated Press ότι, το σύστημα αεράμυνας C-RAM στο Κέντρο Υποστήριξης της Βαγδάτης, ενέπλεξε δύο «drones αυτοκτονίας». Το σύστημα C-RAM προστατεύει τις αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ. «Ήταν μια επικίνδυνη επίθεση σε πολιτικό αεροδρόμιο», είπε ο αξιωματούχος του συνασπισμού.

Ο ιρακινός αξιωματούχος ασφαλείας που επιβεβαίωσε το περιστατικό είπε ότι, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατευθύνονταν προς μια βάση των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, που φιλοξενεί αμερικανούς συμβούλους.

2995826 2044030267Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αν και ένα από τα drone είχε γραμμένες τις λέξεις «Η εκδίκηση του Σουλεϊμανί», ενώ ένα άλλο «επιχειρήσεις εκδίκησης για τους ηγέτες μας», σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Και οι δύο μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ το 2020 στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σκότωσε τον στρατηγό Qassim Soleimani, επικεφαλής της επίλεκτης δύναμης Quds του Ιράν και τον Abu Mahdi al-Muhandis, αναπληρωτή διοικητή των υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών στο Ιράκ, γνωστών ως Popular Mobilization Forces.

Οι φιλοϊρανικές σιιτικές φατρίες στο Ιράκ έχουν ορκιστεί εκδίκηση για τη δολοφονία… Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός, τερμάτισε επίσημα τον περασμένο μήνα την αποστολή του, για υποστήριξη του αγώνα των ιρακινών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους. Περίπου 2.500 στρατιώτες θα παραμείνουν καθώς ο συνασπισμός μεταβαίνει σε μια συμβουλευτική αποστολή για να συνεχίσει να υποστηρίζει τις ιρακινές δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ