Ας μην τρομοκρατούν τον κόσμο…Η μετάλλαξη IHU (B.1.640.2) δεν είναι κάτι καινούργιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η  IHU (B.1.640.2) δεν είναι κάτι καινούργιο…

Στην πραγματικότητα προϋπήρχε της Όμικρον. 

Είναι μια υποκατηγορία του B.1.640, που προκάλεσε κάποια ανησυχία στα μέσα Νοεμβρίου, αλλά δεν μπορούσε καν να ανταγωνιστεί την Delta.

Η B.1.640.2 αναλύθηκε για πρώτη φορά πριν από ένα μήνα και αναγνωρίστηκε επίσημα τον Δεκέμβριο.

Οι ειδικοί υποβαθμίζουν τους φόβους για μια σχετικά νέα παραλλαγή του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία και συνδέθηκε με ταξίδι στο Καμερούν. Ερευνητές στο IHU Méditerranée Infection στη Μασσαλία δημοσίευσαν τα ευρήματά τους που δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί στις 29 Δεκεμβρίου, στον ιστότοπο medRxiv. Αναφέρουν 12 μολύνσεις στην ίδια γεωγραφική περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας από την παραλλαγή που προσδιορίζεται δοκιμαστικά ως B.1.640.2.

Σύμφωνα με τον Dr Tom Peacock, ιολόγο στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων στο Imperial College του Λονδίνου, η εμφάνιση της B.1.640.2 προηγείται της παραλλαγής Omicron κατά αρκετές εβδομάδες.  Είπε ότι η πρώτη δημοσιευμένη αναφορά για τη B.1.640.2 από ερευνητές έγινε στις 4 Νοεμβρίου. «Αυτός ο ιός είχε μια ευκαιρία να προκαλέσει προβλήματα, αλλά αυτό ποτέ δεν υλοποιήθηκε πραγματικά (όσο μπορούμε να ξέρουμε τουλάχιστον…)», έγραψε ο Δρ Peacock στο Twitter

thenationalnews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ