Γέμισε πτώματα το Καζακστάν – Ο στρατός με ελεύθερους σκοπευτές εκτελεί τους διαδηλωτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ διέταξε τον στρατό να επέμβει με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές μέσων ενημέρωσης.

Στα social media γίνεται λόγος για δεκάδες νεκρούς απο ελεύθερους σκοπευτές που εκτελούν κόσμο στη μέση του δρόμου:

Σφαγή στο #Kazakhstan
Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν πολλούς διαδηλωτές.

https://twitter.com/pabloneruda54/status/1479010295137898497?s=21

https://twitter.com/atlantikfedaisi/status/1478975180231917569?s=21

Το Reuters μεταδιδει πως θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και δεκάδες στρατιώτες εισήλθαν σήμερα το πρωί στην κύρια πλατεία της Αλμάτι, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν καθώς οι στρατιώτες προσέγγιζαν το πλήθος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ενώ το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι σφοδρές ανταλλαγές πυρών ξέσπασαν ανάμεσα στον στρατό και οπλισμένους ανθρώπους στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το δημαρχείο της Αλμάτι: Στρατιώτες έφτασαν στην πλατεία, άρχισαν εκκαθαριστική επιχείρηση εναντίον των ταραχοποιών. Σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών βρίσκεται σε εξέλιξη.

https://twitter.com/royy_tweets/status/1478974578298863618?s=21

Το Sputnik μετέδωσε, επικαλούμενο ανακοίνωση των δυνάμεων επιβολής της τάξης της Αλμάτι πως δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη κατά την προσπάθειά τους να εισβάλουν στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στη διάρκεια της νύχτας: Απόπειρα εισβολής στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Αλμάτι έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεκάδες επιτιθέμενοι εξαλείφθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ