Φυλακισμένος σε χώρο υποδοχής των μεταναστών ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία μετά την έφεση που άσκησε στην απόφαση απέλασης του

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς άσκησε έφεση μέσω των δικηγόρων του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης για την ακύρωση της απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης να απελαθεί.

Η σημερινή ακρόαση του στο δικαστήριο ξεκίνησε στις 6 μμ (τοπική ώρα, 9 ώρα Ελλάδας) αλλά ο αρμόδιος δικαστής, άγνωστο γιατί ανέβαλε τη διαδικασία για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Μέχρι τότε, ο Σέρβος θα παραμείνει σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί μετανάστες, στο Park Hotel του Κάρλτον, καθώς οι δικηγόροι του εξασφάλισαν μια προσωρινή διαταγή που εμποδίζει τις αρχές να προχωρήσουν στην απέλασή του τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Ο δικηγόρος Κρίστοφερ Τραν, που εκπροσωπεί τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, είπε ότι η κυβέρνηση δεν αντιτάχθηκε στη διαταγή παραμονής του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία ενώ ο δικαστής είχε δηλώσει πως «είναι διατεθειμένος» να προχωρήσει την υπόθεση γρήγορα και ότι ήταν πρόθυμος να ζητήσει από τον Τζόκοβιτς να καταθέσει, εάν χρειαστεί, σε μια διαδικτυακή ακρόαση. Παράλληλα, ρώτησε εάν ο 34χρονος είχε πρόσβαση σε ένα γήπεδο τένις για εξάσκηση, αφού δικηγόρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι είχε μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης, έχοντας περάσει προηγουμένως χρόνο σε χώρο κράτησης μεταναστών στο αεροδρόμιο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ