Όχι, οι Τούρκοι δεν πρόκειται να σφαχτούν μεταξύ τους. Τους άλλους πάντα έσφαζαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θορυβημένη και από τις συντρέχουσες ενέργειες του Ερντογάν η Τουρκική αντιπολίτευση, δικαίως, κατηγορεί τον Ερντογάν ότι υποκινεί εμφύλιο πόλεμο μεν, αδίκως, δε ότι η ίδια η αντιπολίτευση είναι οι «αθώες περιστερές» που αγωνίζονται για την Ειρήνη.

Είναι όλοι ίδιοι.

Το συμπέρασμα που βγάζει αυτή η όντως οξεία διαμάχη είναι το ότι, αφού δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πόλεμο έξω, ας τον κάνουμε μέσα. Μεταξύ μας, και όποιος νικήσει και πάντα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ (το τονίζουν αυτό) κάνει εξαγωγή αυτού, και ότι κονομίσουμε.

Αυτός είναι ο «χαβάς» τους δεκαετίες πολλές τώρα, και πάντα τους βγαίνει. Και πάντα υπό τήν ανησυχία μην πάνε με τους Ρώσσους ή άλλους Άραβες αντίπαλους το επιτύγχαναν.

Κανείς δεν θυμάται την αιφνίδια στροφή της τέως ηγεσίας των ΗΠΑ με τον Ερντογάν δίπλα του στον Λευκό Οίκο βαρύγδουπα να δηλώνει: Οι Κούρδοι, δεν μας βόηθησαν στην Νορμανδία!
Λες και τους βοήθησαν οι δίπλα στον Χίτλερ «ουδέτεροι» Τούρκοι!

Και όλα αυτά για να δικαιολογηθεί εκείνο, το τότε, αδικαιολόγητο «τετ α τετ» οποίον και χρονικά συνέπεσε με την έναρξη έλλειψης συναλλάγματος στην Τουρκία. Περίεργο για μας τίποτε το περίεργο, γι αυτούς.
Σήμερα όμως απειλές του «θα πάω με τους άλλους» δεν πιάνουν. Επί τέλους!

Η τελευταία τους επιτυχία ήταν η ακύρωση κατασκευής αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη.

Η στείρα τότε άρνηση των ΗΠΑ από που άραγε να προέκυπτε; Η εκκωφαντική απάντηση,εδόθη ολίγον αργότερα από στόματος Ερντογάν με την ανακοίνωση της κατασκευής του παρα-Βόσπορου!

Αυτό σημαίνει «μαύρη κονόμα» αφού θεωρείται βέβαιον ότι θα χρησιμοποιηθεί εκβιαστικά στην ναυσιπλοΐα υπό τη έννοια ότι η άμεση διέλευση πλοίου από τον εν λόγω δίαυλο θα συνεπάγεται με την καταβολή λίαν τσουχτερών διοδίων διέλευσης.

Τί άλλο;

Όποιος δε θέλει να δια πλεύσει ατελώς τον Βόσπορο, θα πρέπει να περιμένει καμιά βδομάδα στην άγκυρα, ένθεν / κείθεν του στενού λόγω σίγουρα πλασματικού και μονίμως προ πολλού υπάρχοντος κατά τους Τούρκους διαχειριστές «τράφικ». Η «προθέρμανση» διεξάγεται.
Αυτό λέγεται:Έμποροι των Εθνών. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης εν παραβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ