Καπράβελος: Πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στ’ αμπέλι εκτός ΜΕΘ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξή του στο iatronet.gr, o γνωστός εντατικολόγος κύριος Καπράβελος τονίζει:

Η χώρα μου έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη στην Αμερική και στον Καναδά, όπου να δέχεται το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να υπάρχουν τόσοι θάνατοι ανά εκατομμύριο, και τόσοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και τόσο μεγάλη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες. Και όλα αυτά προκαλούνται από την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας στην κοινότητα. Πού θα φτάσει η ανοχή; Επειδή δεν θέλουμε να περιορίσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα γιατί έχει οικονομικό κόστος, συμβιβαζόμαστε να έχουμε κάθε μέρα 60, 80 και 100 νεκρούς; Κάθε μέρα; Συμβιβαζόμαστε με την έννοια ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ που πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στο αμπέλι; Συμβιβαζόμαστε με το να κλείσουμε τα νοσοκομεία; Θα τα κλείσουμε τα νοσοκομεία. Γιατί η Όμικρον χτυπάει και το προσωπικό που μπαίνει σε καραντίνα, και στους ασθενείς δεν λέει να κοπάσει το τσουνάμι. Η πίεση στο σύστημα Υγείας δεν είναι πλέον αφόρητη, είναι δυσβάστακτη.

Έχουμε εξαντληθεί πλέον, δύο χρόνια. Είναι συνάδελφοί μου που κάνουν 8 και 10 εφημερίες. Πάνε σπίτι τους μόνο για να αλλάξουν τις κάλτσες τους και να γυρίσουν πίσω. Δεν είναι κατάσταση αυτή

Τι να πω στον γενναίο γιατρό μου των 35 ή 40 χρόνων, ο οποίος δεν ορίζει το σώμα του και τα πόδια του; Να του πω σε παρακαλώ ρίξε και μια ματιά στους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός των ΜΕΘ, διότι δεν έχουν καμία τύχη. Τι τα πω σε αυτόν τον ασθενή ο οποίος μπαίνει και έχει καρκίνο στον πνεύμονα και πρέπει να διαχειριστούμε, να τον προγραμματίσουμε, να τον σταδιοποιήσουμε, να τον βάλουμε σε μια σειρά.

Προσυπογράφω όσα λέγονται για την ασφάλεια των ίδιων των παιδιών και την ψυχολογία τους. Το θέμα είναι αλλού. Τα νοσοκομεία είναι αυτά που πρέπει αυτή τη στιγμή να κρατήσουμε ανοιχτά. Ποιος είναι αυτός που θέλει να έχει ανοιχτά τα σχολεία και κλειστά τα νοσοκομεία; Γιατί εκεί πάει το θέμα.

Θα δούμε κι άλλες μεταλλάξεις, όπως βλέπουμε ήδη στη Γαλλία. Δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί η πανδημία σε όλο τον κόσμο από τη στιγμή που έχεις ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. Δεν υπάρχει πουθενά στη θεωρία και στα ιατρικά βιβλία ότι ο ιός θα εξασθενήσει από μόνος του. Ο ιός θα εξασθενήσει όταν αποκτηθεί ανοσία τέτοια η οποία δεν θα τον αφήνει να κάνει τη ζημιά.

δεν υπάρχει καλός ιός. Ο καλός ιός είναι ο ψόφιος ιός, είναι αυτός που δεν μπορεί να σου κάνει ζημιά. Και για να μην σου κάνει ζημιά εσύ πρέπει να έχεις αποκτήσει την ανοσία. Έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλο Γολγοθά και πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς, ώστε να αποκτήσουμε καθολική ανοσία.

πηγή: iatronet.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ