Εξαρχία του Πατριαρχείου Μόσχας στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και ξαφνικά κάποιοι στην κυβέρνηση ανακάλυψαν ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε αντίμετρα για τα όσα έκαναν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Αθήνα στην Ουκρανία στηρίζοντας την σχηματική Εκκλησία του Κιέβου σε βάρος του Πατριαρχείου της Μόσχας. Το «ανακάλυψε» και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος διαμαρτυρόμενος για τους ιερείς που στέλνει το Πατριαρχείο της Μόσχας στην Αφρική.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας ιδρύει Εξαρχία πλέον στην Αφρική παρακάμπτοντας το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το χειρότερο είναι ότι εκατόν δύο κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλεξανδρείας από οχτώ αφρικανικές χώρες «μεταναστεύουν» στην Ρωσική Εξαρχία. Υπάρχει όμως και συνέχεια.

Όλες οι πληροφορίες συνηγορούν στην ίδρυση Εξαρχίας του Πατριαρχείου της Μόσχας στην… Τουρκία!

Δηλαδή στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αυτό φυσικά με την άδεια του Ερντογάν. Η ορθόδοξη Εκκλησία αποδέχθηκε τις σχηματικές κινήσεις σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Εσθονίας κ.ά.).

Όμως η αναγνώριση της δημιουργίας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας ήταν η σταγόνα για να προχωρήσει η Μόσχα στην δημιουργία Εξαρχιών παρακάμπτοντας παντού το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ευθύνη γι’ αυτό έχει και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση.

Δημοσιεύθηκε στην Kontra News της 5 Ιανουαρίου 2022

ΔΗΜΟΦΙΛΗ