Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Η Μίνα Γκάγκα βγάζει ψεύτες τους Ειδικούς της Επιτροπής – Ομολόγησε πως ηταν παρούσα στις συνεδριάσεις της επιτροπής!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλευρό της Κεραμέως η Μίνα Γκάγκα – Βγάζει «τρελούς» τους Ειδικούς της Επιτροπής καθως επικρατεί ένα απίστευτο αλαλούμ σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων, η οποία αποφασίστηκε παρά τις αντιδράσεις αρκετών επιστημόνων που συνιστούν να παραταθεί το άνοιγμα για μια έως δύο εβδομάδες καθώς η χώρα βρίσκεται σε πρωτόγνωρη έξαρση κρουσμάτων.

«Κόκκινο πανί» είναι μεταξύ άλλων, το υγειονομικό πρωτόκολλο «50%+1» που ορίζει ότι για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να νοσήσουν από κορωνοϊό, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές. Μια απόφαση που ίσχυε από την αρχή της σχολικής χρονιάς και όπου όπως υποστηρίζουν επιστήμονες όπως ο κ. Παυλάκης, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει δεχτεί σφοδρή κριτική γι αυτή την απόφαση, υποστήριξε ότι ήταν εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών. Ωστόσο ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον Real FM αλλά και στον ΣΚΑΪ, «άδειασε» την υπουργό ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό το ζήτημα δεν έχει τεθεί ποτέ στην Επιτροπή προς συζήτηση και ότι ήταν απόφαση της κυβέρνησης.

Το ίδιο υποστήριξε και ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Τάκης Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του στο Kontra: «Το 50%+1 ποτέ δεν τέθηκε σαν επιδημιολογικό κριτήριο. Τέθηκε ως κριτήριο που αφορούσε τη λειτουργία του σχολείου. Ήταν απόφαση του υπουργείου. Είχε έρθει και στην Επιτροπή, αλλά όχι σαν επιδημιολογικό κριτήριο γιατί από επιδημιολογική άποψη δεν έχει καμία λογική. Προτάθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε ένα σύνολο μεγάλο μέτρων που αν θυμάμαι καλά ήταν κι αυτό μέσα» είπε και πρόσθεσε: «Η Επιτροπή ενέκρινε το όλο πακέτο των μέτρων, διευκρινίζοντας ωστόσο το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική. Έχει ξαναλεχθεί κι από άλλα μέλη της Επιτροπής» σημείωσε.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σήμερα στον Νίκο Ευαγγελάτο, διέψευσε τους επιστήμονες και υποστήριξε ότι η απόφαση για το «50%+1» πάρθηκε από τους Ειδικούς, όπως ακριβώς υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως!

«Το 50%+1 ήταν θέση της Επιτροπής, γιατί τότε που έγινε αυτό… ήμουν παρούσα στην…. σαν παρατηρητής στην συνεδρίασης της Επιτροπής… και ήταν θέση της Επιτροπής!» υποστήριξε η Μίνα Γκάγκα χρησιμοποιώντας 3 φορές την λέξη «Επιτροπή» στην ίδια πρόταση….

Και οι πολίτες βρίσκονται ακόμα μια φορά θεατές του ντέρμπι στο πινκ πονκ των ευθυνών…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ