Τουρκικό δημοσίευμα: Πλήγμα για την Τουρκία στο Καζακστάν, πρόλαβε η ιμπεριαλιστική Ρωσία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις Τουρκικές Δημοκρατίες, εκτός της Τουρκίας, η πιο ισχυρή χώρα είναι το Καζακστάν, γράφει ο αρθρογράφος Γιουσούφ Καπλάν στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

3758928D 0A72 4E87 9480 65C2A337A7CA

Συνεχίζει:

Ο κόσμος βγήκε ξαφνικά στους δρόμους, τα αγάλματα του Ναζαρμπάγιεφ, του αρχηγού της «σιδηράς πυγμής» του Καζακστάν, καταστράφηκαν σε όλη τη χώρα!

Αυτό που συνέβη είναι ανατριχιαστικό: Μοιράζονταν όπλα χωρίς άδεια στους ανθρώπους με αυτοκίνητα στο Καζακστάν, άρχισαν να πυροβολούν από τα παράθυρά τους!

Είναι όλα αυτά μια προσπάθεια υποκίνησης του λαού σε εξέγερση και μετά προετοιμασία για πραξικόπημα ή ξένη επέμβαση;

Γιατί το Καζακστάν κάλεσε τη Ρωσία για βοήθεια;

AVvXsEgjMN5oIvrxd3fLHu3mdTXAYoED1 JDhNld M0WtPlAOhJrRQu91jgsjjUiCKIm HRLmvaPoWgYeT7CUckVZIYl38ErCdIPhJUBZH6HUDDYhQMbmpQfAJBPnRSRtVEwJCTUQ1aCuK0xLcqNI7e6Osbz97N6R8Opl1k3OLDSB1STgu5pCJJC465YhxP3=w400 h203

Προφανώς, ο λόγος που ο κόσμος βγήκε στους δρόμους είναι για να διαμαρτυρηθεί για την αύξηση του φυσικού αερίου που αποφάσισε η κυβέρνηση και τα οικονομικά δεινά στη χώρα!

Λοιπόν, ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για όλα τα γεγονότα;

Ενώ έγραφα ότι μπορεί να είναι παραπλανητικό να δώσω την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση βιαστικά, ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε απάντηση σε αυτήν την ερώτηση: Η διοίκηση του Καζακστάν κάλεσε τη Ρωσία για βοήθεια!  Ήταν αναμενόμενη η παρέμβαση των ΗΠΑ, αλλά, η Ρωσία βγήκε από το κουτί της Πανδώρας!

Γεγονός είναι ότι η αύξηση του φυσικού αερίου ήταν μια δικαιολογία, το έδαφος για την εισβολή στη χώρα από τους Ρώσους είχε ουσιαστικά προετοιμαστεί.

Νομίζω ότι είναι οι Ρώσοι που προετοίμασαν τις διαδηλώσεις, μοίρασαν όπλα στον λαό, άνοιξαν πυρ από τα παράθυρά τους και τελικά αυτοαποκαλούνταν «για να σώσουν το Καζακστάν από το χάος στο οποίο έχει περιέλθει»;!

Οι συνθήκες για βοήθεια από τη Ρωσία είναι πολύ βαριές, ιμπεριαλιστικές!

Οι όροι που έθεσαν οι Ρώσοι για να βοηθήσουν το Καζακστάν επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που μόλις αναφέρθηκαν και το γεγονός ότι η Ρωσία είναι η απεχθής ιμπεριαλιστική δύναμη πίσω από τα πάντα.

Ακολουθούν οι 4 προϋποθέσεις της Ρωσίας για την έκκληση του Καζακστάν για βοήθεια:

– Αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας,

– Εκ νέου αποδοχή της Ρωσικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας,

– Άνοιξαν το δρόμο της Ρωσίας για να ανοίξει νέες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα,

– Παροχή αυτονομίας στις ρωσικές μειονότητες.

Απίστευτο! Η Ρωσία παίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στην Κεντρική Ασία! Αυτό είναι πλήγμα στην προσπάθεια της Τουρκίας να συσπειρώσει τον τουρκικό κόσμο!

 

Le Monde: «Ενάντια στην οργάνωση των τουρκικών κρατών»

Η Le Monde, η αριστερή γαλλική εφημερίδα, γράφει ότι «η αναταραχή στο Καζακστάν σχεδιάστηκε ενάντια στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών».

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών (TDT) πρέπει να απλώσει χείρα βοηθείας στο Καζακστάν!

Το Καζακστάν θα έπρεπε να είχε καλέσει τον TDT και όχι τη Ρωσία για να βοηθήσει!  Όμως ο Οργανισμός δεν φαινόταν ο πιο κατάλληλος, για αυτό μπήκε η Ρωσία!

AVvXsEiCCUB kYg4 1NGDRWnckDl Ug4fxmAj6D4dEpRa6JDcTcPrdnGOE2bM1q8 3sfLIlQmh1AiE nAoZUC0FuN5 H4YKWNjGoPm0Gx 31mLYlwdB4kpTEn d0T3La7qCtL6zkoWh8SLB6eeD6236JjsF D1ZRIhZPwtasTLrymGk396jez0Ui3H9yM9UH=w400 h224

Ο TDT έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την αναταραχή στο Καζακστάν:

 «Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων στο Καζακστάν, τονίζουμε τη σημασία που αποδίδουμε στην ειρήνη και τη σταθερότητα στο Καζακστάν και εκφράζουμε την ισχυρή μας αλληλεγγύη στη χώρα-μέλος μας, Καζακστάν».

Αυτή η δήλωση δείχνει ότι ο TDT δεν έχει ισχύ σε κυρώσεις. Θα έπρεπε να αντισταθεί και να στριμώξει τη Ρωσία, αλλά θα το πω, θα ήταν σαν να λέμε αμήν σε μια προσευχή που δεν θα γίνει.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Ας δούμε ότι το Καζακστάν και ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών θα βγουν από αυτό το γεγονός με ελάχιστη ζημιά και ας κάνουμε τις βαθιές στρατιωτικές, στρατηγικές και κυρίως πνευματικές (πνευματικές προετοιμασίες που θα επιτρέψουν σε Ρωσία – ΗΠΑ και Κίνα – Αγγλία να υποστηρίξουν την πλευρά των Τουρκικών Δημοκρατιών.

 

Χτυπήθηκε η Τουρκία στο Καζακστάν!

Νομίζω ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν ενεργήσει μαζί εδώ και πολύ καιρό. Οι εμπειρίες επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη κατά καιρούς.

Με ποια βάση το λέω αυτό;

Σε αυτό: Τα σχοινιά τόσο του αμερικανικού όσο και του ρωσικού βαθέος κράτους βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Εβραίων. Θα με εξέπληττε η βλακεία όσων θα το αποκαλούσαν συνωμοσία  αυτό που γράφω!

Είτε δεν έχουν νέα από τον κόσμο, είτε είναι εθελοντικά πρακτορεία είτε πάσχουν από επιστημονική τύφλωση!

Καθώς η Τουρκία δυναμώνει, οι Δυτικοί πανικοβάλλονται.

Καθώς η σφαίρα επιρροής της Τουρκίας διευρύνεται, οι Δυτικοί προσπαθούν να την συγκρατήσουν και να αποτρέψουν την επιστροφή της (οθωμανικής) Τουρκίας!

Οι Δυτικοί, οι Ρώσοι και η Κίνα αισθάνονται επίσης άβολα με την Τουρκία να δείχνει σημάδια να εμφανιστεί ξανά στη σκηνή της ιστορίας ως παγκόσμιος παίκτης!

Πώς το μέτωπο του κακού σφυρηλατεί απροσδόκητες συμμαχίες σε μια απροσδόκητη στιγμή, σωστά;

Γι’ αυτό το λέω ξεκάθαρα και ξεκάθαρα: χτυπήθηκε η Τουρκία στο Καζακστάν!

Το κορυφαίο ιδρυτικό μυαλό του TDT ήταν το Καζακστάν, αλλά το μυαλό, ο εγκέφαλος και η καρδιά πίσω ήταν η Τουρκία.

Ο TDT ήταν ένα από τα πιο σημαντικά, ζωτικής σημασίας και στρατηγικά έργα που εφαρμόστηκαν το τελευταίο τέταρτο του αιώνα. Νόμιζα ότι θα τον μπλοκάρουν κάπως, ότι θα τον λιθοβολήσουν.

Ο Σοβιετικός Ιμπεριαλισμός

AVvXsEjiUQVF9M3nkpyzrhiVg6YDx2MK1wJzZhF7N17YPqaeE2cBWiXLNR2816v5MgCHQHomJmGw1f6kd 9jqjC3LFl6HFat4UJhm 4fK6HcE24nWTKWwMMiEAEZMbO8z gt1GDFgM0 wTl8vMruz9BVD59gb4aoMOqIeUL7 OB3i20BTUQssd4dkRI5F5dh=w400 h226


Ακόμα και η ιδέα αυτής της οργάνωσης ήταν υπέροχη, πολύ όμορφη. Θα μπορούσε να ήταν άλλη μια άνοιξη για να εφαρμοστεί, αλλά ήταν πολύ αργά ή πολύ δύσκολο.

Ο Μπροντέλ δεν το ονόμασε τυχαία «Τούρκοι, τα χαμένα παιδιά της ιστορίας».

Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, οι τουρκικές δημοκρατίες απαλλάχθηκαν από τον σοβιετικό ιμπεριαλισμό και απέκτησαν την ανεξαρτησία τους. Αλλά μόνο σε σχήμα. Όχι στο πνεύμα, μόνο στη μορφή.

Οι Τούρκοι έγραψαν την ιστορία της Ασίας και της Ευρώπης για χίλια χρόνια αφότου έγιναν μουσουλμάνοι. Αναπτύξαμε το σχεδιασμό του Οργανισμού των Τουρκικών Κρατών- TDT, και άλλες τουρκικές δημοκρατίες υπέγραψαν επίσης τα ονόματά τους εμπιστευόμενοι εμάς.

Αλλά το ξέρουμε καλά: οι τουρκικές δημοκρατίες βρίσκονται υπό την κατοχή της Ρωσίας, έστω και ντε φάκτο, ψυχικά!

Μόνο εμείς μπορούμε να τελειώσουμε αυτή την ψυχική ενασχόληση.

Πρώτα όμως, η Τουρκία θα ανακάμψει ώστε να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός στα επόμενα πενήντα χρόνια και θα ανασυνταχθεί και θα ανεβάσει και τον TDT και την οθωμανική γεωγραφία…

Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό.

Και πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι.

 Yeni Şafak – Yusuf Kaplan

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ