Λύση της τελευταίας στιγμής για τα self test – Τι να κάνουν όσοι δεν βρήκαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διευκρινίσεις από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων έχει ξεκινήσει παρόλα αυτά το… μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με την προμήθεια των self testπολλοί γονείς ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες στις ουρές και τα αποθέματα σε αρκετά φαρμακεία εξαντλήθηκαν – έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Την ώρα που οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ελλείψεις στα self test, η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τρεις στους τέσσερις μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν ήδη πάρει τα τεστ που τους αναλογούν.

Τι πρέπει να κάνουν όμως όσοι δεν κατάφεραν να προμηθευτούν τα self test και οφείλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τη Δευτέρα;

Η Κυβέρνηση βρήκε μια λύση της τελευταίας στιγμής. Όπως διευκρίνισε και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή στην ΕΡΤ όποιο παιδί δεν καταφέρει να προμηθευτεί το self test, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση του σχολείου για να αποσταλεί από την οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το τεστ και να το κάνει το πρωί της Δευτέρας, πριν εισέλθει στη σχολική αίθουσα.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας από την πλευρά του επικοινώνησε σήμερα με τους διευθυντές Εκπαίδευσης όλης της χώρας ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ενημερώσουν και τους διευθυντές των σχολείων τη Δευτέρα το πρωί να βρίσκονται νωρίς στις θέσεις τους, από τις 07.00, για να προμηθεύουν τους μαθητές όπως και τους εκπαιδευτικούς που δεν βρήκαν τα self test από το απόθεμα που υπάρχει στα σχολεία.

Μάλιστα από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν self test.

«Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται: «Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων καθώς θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα, έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι. Οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ