Τουρκικά drone πίσω από τη δολοφονία δεκάδων αμάχων στο Tigray στην Αιθιοπία ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Μπάμπη Παπασπύρου

Οι αντάρτες Tigrayan ισχυρίστηκαν το Σάββατο ότι, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone, σε στρατόπεδο αμάχων που εκτοπίστηκαν από τον βίαιο πόλεμο στη βόρεια Αιθιοπία.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), οι αναφορές για την επίθεση προέκυψαν μόλις μια ημέρα αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά χάρη σε ορισμένους κρατούμενους ηγετών της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών του Τιγκραγιάν, σε μια κίνηση, όπως είπαν, για την προώθηση της εθνικής συμφιλίωσης.

Η αμνηστία χαιρετίστηκε από τη διεθνή κοινότητα ως μια πιθανή διέξοδος από 14 μήνες βίαιων συγκρούσεων μεταξύ δυνάμεων πιστών στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Abiy Ahmed και των ανταρτών Tigray People’s Liberation Front (TPLF).

Την ανακοίνωση αυτή της Παρασκευής, ακολούθησε μια δραματική αλλαγή στο πεδίο της μάχης, με τους αντάρτες να υποχωρούν στο προπύργιο, ενόψει μιας στρατιωτικής επίθεσης που είδε τις κυβερνητικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν μια σειρά στρατηγικών πόλεων.

Αν και έκτοτε φαινόταν να επικρατεί ηρεμία στις μάχες, οι αντάρτες κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να διεξάγει θανατηφόρες επιθέσεις με drone στο Tigray.

Υ.Γ

Διαβάστε τι έγραφαν οι New York Times σε άρθρο τους στις 20 Δεκ. 2021

1 2

Τα τουρκικά drone στην Αιθιοπία γέρνουν την πλάστιγγα του πολέμο…Τούρκοι αξιωματούχοι επέμειναν ότι η πώληση drone ήταν μια καθαρά εμπορική δραστηριότητα.

Η Τουρκία, μαζί με το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προμηθεύουν επί μήνες τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Αμπίι Αχμέντ με οπλισμένα drone, προσθέτοντας την Αιθιοπία στον κατάλογο των διεθνοποιημένων συγκρούσεων, που επηρεάζονται από τα UAV, ανέφεραν οι New York Times…

Σας θυμίζουμε επίσης τις αποκαλύψεις μας…

2 2

3 1

Έκθεση του ΟΗΕ (8 Mαρ. 2021) που επιβεβαιώνει την χρήση τουρκικών drones «καμικάζι» στη Λιβύη

Μήπως τελικά πίσω από τη δολοφονία δεκάδων αμάχων στο Tigray στην Αιθιοπία κρύβονται Τουρκικά drone ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ