Έκκληση Τουρκίας για δημιουργία Στρατού Τουρκικών Κρατών

Τα τουρκικά κράτη πρέπει να αρχίσουν αμέσως να δημιουργούν κοινές ένοπλες δυνάμεις για να μην επαναληφθούν τα γεγονότα του Καζακστάν στο έδαφός τους. Αυτό δήλωσε ο πρώην ταξίαρχος και πρώην ακόλουθος της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν Γιουντζέλ Καραούζ (φωτό), σύμφωνα με την πύλη Голос Турции / «Φωνή της Τουρκίας» στο Telegram.

6AAA2F4D A492 4177 BF5A D6939AEE0752

Με αυτά τα λόγια, ο απόστρατος στρατηγός στράφηκε στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, που περιλαμβάνει το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, την Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν, καθώς και την Ουγγαρία και το Τουρκμενιστάν ως χώρες παρατηρητές.

«Στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του οργανισμού θα πρέπει να ληφθούν νομικά μέτρα για τη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης και να γίνουν πραγματικά βήματα. Αν αργήσουμε, μπορεί να προκαλέσουμε ανεπανόρθωτη ζημιά. Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Καζακστάν μπορεί να συμβεί και σε άλλες αδελφικές δημοκρατίες», τόνισε ο Καραούζ .

AVvXsEiYR9rRt GTdJUHr6i8skfwvd24Rlg4BsJrF2jR JaOZ0ZdvaUPNjisX9 R4SSOmn6I0JFtAvju fOjV3FsNmDBE92r5044eacae A0JbkMH fOHn0xDWYQl3sSRyG0ZPg1 9UKRmBbl ElAadcOtbafL0RA2DmnoMXbMrO5aOiXD7 avZiCOPILIP

Πρόσφατα, μια φωτογραφία εμφανίστηκε στο διαδίκτυο που δείχνει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί με έναν χάρτη του «τουρκικού κόσμου».

 Περιλάμβανε περίπου 20 ρωσικές περιοχές. Σύμφωνα με τον αρχηγό του PND, ο «τουρκικός κόσμος» περιλαμβάνει τις νότιες περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας , της περιοχής του Ροστόφ , τμήμα του Βόρειου Καυκάσου και της Ανατολικής Σιβηρίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι Τούρκοι πολιτικοί περιοδικά «ενισχύουν την ιδέα της τουρκικής ενότητας», κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη λύπη του που ένα κόκκινο αστέρι δεν φαίνεται στον χάρτη του «τουρκικού κόσμου», ότι το πραγματικό του κέντρο βρίσκεται στο ρωσικό Αλτάι, από το οποίο προήλθαν οι Τούρκοι.

Οι μαζικές διαδηλώσεις στο Καζακστάν, για τις οποίες μιλάει ο Καραούζ, ξεκίνησαν την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, λόγω της απότομης αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου για τα αυτοκίνητα από 60 σε 120 τένγκε (από 10 σε 20 ρούβλια) ανά λίτρο. Σύντομα, οι διαδηλωτές έθεσαν πολιτικά αιτήματα: παραίτηση της κυβέρνησης, διεξαγωγή νέων εκλογών, αποχώρηση του πρώην προέδρου  Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ από την πολιτική. Οι διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν σε ταραχές, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

AVvXsEiO3SspcIX6K7nUyYmcoVyMEtiXSJ2pMU2FnkWgTcOX0QFER2RXwAJZxo6HVH5WvzAMx3pY5nFx1MUQY7Wm0QOiGz7lBIO487m9c1iEOaUfB7MsfH4FDpsjF2xpAQHN8n3mxPQ7JsoSRZhWMTtVZohmdcGPkbCoZYqfhrhpOrlNk IVASHyCfCFHuUx=w400 h210

lenta.ru

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ