Κωνσταντίνος Φαρσαλινος: Τα μέτρα των κυβερνήσεων θα κοστίσουν περισσότερες ζωές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η προδημοσίευση μιας μελέτης από τη Δανία στα τέλη του περασμένου μήνα δεν έτυχε δημοσιότητας. Οχι επειδή αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία της, αλλά γιατί ήρθε να ανατρέψει εξ ολοκλήρου το αφήγημα περί του τείχους ανοσίας των εμβολίων.

  • Από την Ντίνα Ιωακειμίδου

Σε αυτή τη μελέτη συγκρίνονται τα ποσοστά μόλυνσης των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων έναντι της μετάλλαξης Ομικρον και της Δέλτα αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς για το εμβόλιο της Pfizer η προστασία έναντι της Ομικρον τον πρώτο μήνα προσδιορίζεται κατά μέσο όρο στο 55% και φθίνει στο τρίμηνο στο 9,8%. Μετά δε το τρίμηνο η μελέτη καταλήγει σε αρνητικό ποσοστό της τάξεως του 76,5%!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εμβολιασμένοι μετά το τρίμηνο έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν κατά 76,5%, έναντι των ανεμβολίαστων.

Οι συγγραφείς της μελέτης αποδίδουν τη διαπίστωση αυτή στη συμπεριφορά των εμβολιασμένων, που συνοψίζεται στην αποφυγή λήψης μέτρων προστασίας. Η ελληνική κυβέρνηση πάντως δεν έχει αναστολές ως προς τη χρήση του όρου της «πανδημίας των ανεμβολίαστων». Γιατί τα εμβόλια υπήρξαν το μεγαλύτερο άλλοθί της προκειμένου να μη λάβει κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας των πολιτών αυτής της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε χθες πως το νέο εμβόλιο της εταιρίας που θα στοχεύει τη μετάλλαξη Ομικρον θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, πάντως, ζει τον δικό του μύθο στην Ελλάδα, δηλώνοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κυβέρνηση καταδικάζει όσους τολμούν να αναφέρουν πως η νέα μετάλλαξη διαφεύγει των εμβολίων, κατηγορώντας τους μάλιστα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Πλάνη το τείχος ανοσίας από τα εμβόλια

Η μεγαλύτερη όμως διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως κατ’ εξακολούθηση αποδεικνύεται, είναι ο ισχυρισμός περί του τείχους ανοσίας που θα δημιουργούσαν τα εμβόλια. «Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι αυτό», δηλώνει στη «δημοκρατία» ο ιατρός – ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός. «Η πανδημία θα λήξει μέσω της φυσικής ανοσίας», σημειώνει, προσθέτοντας πως η απόφαση για τη λήξη της θα είναι πολιτική. Όπως τονίζει, «ο κίνδυνος από τον ιό δεν είναι οριζόντιος, καθώς οι διαφορές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων είναι δραματικές».

farsalinos
Ο ιατρός – ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

Ο κ. Φαρσαλινός χρησιμοποιεί επίσης σκληρή γλώσσα για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, δηλώνοντας πως αποδέχτηκαν ταπεινωτικά την πολιτική εργαλειοποίησή τους, και προειδοποιεί ότι μακροπρόθεσμα «τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα κοστίσουν πολύ περισσότερες ζωές από τον ίδιο τον ιό».

«Ολη η ρητορική της κυβέρνησης έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Το σημαντικό που αναδεικνύεται και από αυτή τη μελέτη είναι το ανέφικτο του τείχους της ανοσίας. Γελοιοποιώντας και παρουσιάζοντας μια ψευδή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια αποτελούν την πανάκεια για την εξάλειψη του ιού, το μόνο που πέτυχαν ήταν να πλήξουν την αξιοπιστία τους. Η προστασία τους είναι, όπως αποδεικνύεται, ανύπαρκτη ως προς τη μετάδοση και τη νόσηση. Η διαφορά είναι πως τα εμβόλια κατά της Covid-19 αποτρέπουν τη βαριά νόσηση. Μόνο ατομική προστασία παρέχουν τα συγκεκριμένα εμβόλια και μάλιστα ελλιπέστατη σε σχέση με τα λοιπά εμβόλια. Διότι τα εμβόλια της ιλαράς, ανεμοβλογιάς ακόμη και της ηπατίτιδας είναι αποστειρωτικά και εμποδίζουν τη μετάδοση οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο στη συλλογική ανοσία. Επίσης τα εμβόλια αυτά δεν έχουν χρονική διάρκεια ως προς την ανοσία που παρέχουν. Στην περίπτωση του Covid τα χαρακτηριστικά είναι εντελώς διαφορετικά, αφού ο ιός μεταλλάσσεται, ενώ με τους άλλους ιούς δεν συμβαίνει αυτό», τονίζει ο κ. Φαρσαλινός.

Υποχρεωτικότητα

«Τα ζητήματα που τίθενται είναι τα εξής: Τα συγκεκριμένα εμβόλια υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπαιρναν άδεια, όταν μετά την παρέλευση δύο μηνών η αποτελεσματικότητά τους πέφτει κάτω του 50%. Η επόμενη επιλογή ποια είναι; Να εμβολιάζεις τον πληθυσμό κάθε δυο με τρεις μήνες και τους ανοσοκατεσταλμένους κάθε μήνα; Επίσης, δεν έχει υπάρξει στην Ιστορία ξανά μαζικός εμβολιασμός με στοιχεία υποχρεωτικότητας σε υγιή άτομα. Και αυτό μάλιστα για εμβόλια νέας τεχνολογίας, που καταγράφουν τις μεγαλύτερες παρενέργειες στην ιστορία των εμβολίων.

»Με μια φαρμακοεπαγρύπνηση παράλληλα σχεδόν ανύπαρκτη, καθώς είναι γνωστό από μελέτες πως οι παρενέργειες των σκευασμάτων υποκαταγράφονται. Στην Ελλάδα δε η λέξη φαρμακοεπαγρύπνηση προκαλεί αλλεργίες. Και κατόπιν τούτων επιβάλλεται μαζικός, υποχρεωτικός και επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός. Στην επιστήμη της Ιατρικής αποδεικνύεις εκ των προτέρων την ασφάλεια. Εδώ παραγνωρίζουμε την αβεβαιότητα και το άγνωστο. Στη φάση 3 των κλινικών μελετών των εμβολίων κατά τoυ Covid δεν καταγράφηκαν παρενέργειες, θρομβώσεις, κ.λπ. και η πραγματικότητα απέδειξε άλλα», σημειώνει.

«Ως προς την τρίτη δόση που επιβάλλουν γνωρίζουν πόσο θα διαρκέσει η ανοσία που παρέχουν; Μας εγγυώνται κάποιο ποσοστό; Σε κάθε περίπτωση υιοθετούν την ίδια χειραγώγηση, τον ίδιο μαζικό εκβιασμό, έχοντας διασφαλίσει για τους εαυτούς τους το ακαταδίωκτο. Ποιες είναι οι συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρίες, πού είναι η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων; Ο δε υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε πως η κυβέρνηση καταδικάζει όσους λένε ότι η Ομικρον διαφεύγει των εμβολίων. Για να καταλάβουμε, είναι κυβερνητική απόφαση το αν συμβαίνει αυτό και όχι επιστημονική; Θα εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια θα αναγορεύονται σε αποτελεσματικά έναντι των μεταλλάξεων; Οι μεταλλάξεις αποδείχτηκε ότι διαφεύγουν των εμβολίων. Η Δέλτα εκδηλώθηκε νωρίς, ενώ η Ομικρον, που προέκυψε μετά τον μαζικό εμβολιασμό, διαφεύγει των εμβολίων», συμπληρώνει.

nb emvolia1

Βλάβες στον οργανισμό από τις συνεχείς δόσεις!

Ο Κων. Φαρσαλινός εφιστά την προσοχή σχετικά με μία άλλη παράμετρο του μαζικού εμβολιασμού: «Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στην επιστημονική κοινότητα για τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει ο συνεχής εμβολιασμός στο σύνολο του πληθυσμού και στο σύστημα άμυνας του οργανισμού των ανθρώπων. Χαρακτηριστικές είναι οι επισημάνσεις του Έλληνα καθηγητή Νευροανοσολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση, που υπογράμμισε την ανάγκη να συνεκτιμηθούν η επίδραση της τέταρτης ή πέμπτης δόσης και η επίδρασή τους στον φυσικό μηχανισμό ανοσίας του οργανισμού, την πρωτογενή ανοσία του σώματος. Και αυτό καθώς η πυκνή εμβολιαστική πολιτική μπορεί να έχει αποτελέσματα αντίστοιχα της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών».

«Το 2021 καταγράφηκαν αυξημένοι θάνατοι σε όλη την Ευρώπη. Δυστυχώς τα μέτρα που ελήφθησαν θα προκαλέσουν μακροπρόθεσμα περισσότερους θανάτους από τον ίδιο τον ιό», τονίζει ο ερευνητής ιατρός κ. Φαρσαλινός. «Η οικονομική καταστροφή των ανθρώπων, ο εγκλεισμός, τα ψυχολογικά προβλήματα, το κλείσιμο των σχολείων θα έχουν δραματικές συνέπειες. Η κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη, μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά επτά έτη. Το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα και με τη μελέτη του Νικόλα Χρηστάκη, κοινωνιολόγου καθηγητή Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών στο Yale των ΗΠΑ, κατέδειξε πως το κλείσιμο των σχολείων στην Αμερική στο πρώτο κύμα της πανδημίας θα προκαλέσει περισσότερα χαμένα χρόνια ζωής (μείωση προσδόκιμου ζωής), συγκριτικά με το ανοιχτό σχολείο ακόμη και αν το ανοιχτό σχολείο οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού».

Μέτρα στα σχολεία

«Σε ό,τι αφορά την ελληνική πραγματικότητα, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα αποσυμφόρησης στα σχολεία, γιατί αυτοί που κατά βάση κινδυνεύουν είναι οι εκπαιδευτικοί. Τα παιδιά διατρέχουν ελάχιστο κίνδυνο και επιτέλους πρέπει να πάψει ο βιασμός των παιδιών και των νέων ανθρώπων. Ποια είναι η ποιότητα ζωής; Νέοι και πληθυσμιακές ομάδες που έχουν ελάχιστο κίνδυνο από τον ιό θυσιάζονται. Ο κίνδυνος δεν είναι οριζόντιος. Το μότο ότι κανείς δεν είναι άτρωτος δεν ισχύει. Οι διαφορές ως προς τις επιπτώσεις της νόσου Covid είναι δραματικές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων. Είναι πρωτοφανές στην ιατρική επιστήμη να προβαίνουν σε κατατρομοκράτηση του πληθυσμού. Και το πράττουν αυτό ψευδόμενοι συνειδητά.

»Και εν τέλει, ποιο είναι το όριο στη λήψη των μέτρων; Ποια είναι η κόκκινη γραμμή; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι επιστήμονες στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων δέχονται πολιτικές εντολές και ταπεινωτικά αποδέχονται να γίνονται πολιτικά εργαλεία. Δέχτηκαν ακόμη και τη μείωση του πιστοποιητικού νόσησης από τους έξι στους τρεις μήνες, όταν το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλες τις δημοσιευμένες μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και στη βιβλιογραφία. Ποτέ δεν έχει χαρακτηριστεί από κανέναν λειτουργό της Ιατρικής στην Ιστορία η φυσική ανοσία υποδεέστερη της τεχνητής. Τα εμβόλια δεν θα λήξουν την πανδημία. Η πανδημία θα λήξει μέσω της φυσικής ανοσίας. Η λήξη της πάντως θα είναι πολιτική απόφαση. Οσα μέτρα έλαβαν αυτά τα δύο χρόνια αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά και ωστόσο εμμένουν. Απειλούν με την υποχρεωτικότητα και για τους 50 και άνω και το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι η αμηχανία και η ανικανότητά τους.

»Το μεγαλύτερο έγκλημά τους είναι ότι υποσχέθηκαν και υπόσχονται ότι η πανδημία θα λήξει μέσω των εμβολίων. Ποιος έχει επιβεβαιωθεί; Τι είπε καθένας από εμάς τα τελευταία δύο χρόνια; Ήμουν ο πρώτος που μίλησε για μάσκες σε κλειστούς χώρους, όταν από την επιτροπή οι μάσκες χαρακτηρίζονταν επικίνδυνες. Και από το σημείο εκείνο καταλήξαμε στο εντελώς γραφικό γεγονός να περπατάς μόνος σου στον δρόμο φορώντας μάσκα. Να αποδεχτούν λοιπόν την αποτυχία τους και να αποχωρήσουν με σκυμμένο το κεφάλι», καταλήγει οργισμένος ο ερευνητής ιατρός κ. Φαρσαλινός.

Τα ευρήματα από τη μελέτη στη Δανία

dania meleti

Στην προδημοσίευση της συγκεκριμένης μελέτης συγκρίθηκαν τα επίπεδα μόλυνσης από την παραλλαγή Ομικρον των εμβολιασμένων με δύο δόσεις με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna αντίστοιχα, καθώς και των ανεμβολίαστων.

Στις 12 Δεκεμβρίου εντοπίστηκαν στη Δανία 5.767 κρούσματα της Ομικρον και η ενδιάμεση ηλικία των προσβληθέντων προσδιορίζεται στα 28 έτη. Μεταξύ αυτών που είχαν λάβει πρόσφατα τις δύο βασικές δόσεις του εμβολίου η αποτελεσματικότητά του έναντι της Ομικρον για το μεν εμβόλιο της Pfizerανερχόταν μόλις στα 55,2%, ενώ γι’ αυτό της Moderna στο 36,7%.

Όμως διαπιστώθηκε η ταχύτατη εξασθένηση της αποτελεσματικότητάς τους,καθώς στον δεύτερο μήνα η αποτελεσματικότητα της Pfizer έναντι της Ομικρονπέφτει στο 16,1%, τον τρίτο μήνα στο 9,8%, ενώ στις 91 έως 150 ημέρες (πεντάμηνο) η αποτελεσματικότητα του εμβολίου καταγράφει αρνητικό πρόσημο της τάξεως του 76,5%. Αντίστοιχα στην περίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα η αποτελεσματικότητα της Pfizer ήταν για τον πρώτο μήνα 86,7%, για τον δεύτερο 80,9%, για τον τρίτο 72,8% και ακολούθως στο πεντάμηνο στο 53,8%.

Ως προς το εμβόλιο της Moderna, αν και τα στοιχεία δεν είναι επαρκή, καταγράφονται τα εξής: Τον πρώτο μήνα η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της Ομικρον ανέρχεται στο 36,7%, τον δεύτερο μήνα στο 30%, τον τρίτο μήνα στο 4,2% και στο πεντάμηνο στο -39,3%. Αντίστοιχα για τη μετάλλαξη Δέλτα τα ποσοστά του εμβολίου της Moderna προσδιορίζονταν για τον πρώτο μήνα στο 88,2%, ακολούθως στο 81,5%, στον τρίτο μήνα στο 72,2% και στο πεντάμηνο στο 65%.

Οι μελετητές εκτιμούν -αν και δεν ήταν αυτό το αντικείμενο της μελέτης τους- ότι τα αρνητικά ποσοστά που μεταφράζονται σε αυξημένη κατά 76,5% πιθανότητα των εμβολιασμένων έναντι των ανεμβολίαστων να προσβληθούν από τη μετάλλαξη της Ομικρον (και αυξημένες κατά 39,3% πιθανότητες για τους εμβολιασμένους με το εμβόλιο της Moderna) οφείλονται στη συμπεριφορά των εμβολιασμένων, που δεν λάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη, η ενισχυτική δόση παρέχει προστασία της τάξεως του 54,6% (στην περίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα ανερχόταν στο 81,2%), ενώ για το εμβόλιο της Moderna δεν υπάρχουν δεδομένα στη συγκεκριμένη μελέτη για την ενισχυτική δόση.

  • Δείτε εδώ τη μελέτη των Δανών

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, μια προδημοσίευση μελέτης στην Αγγλία κατέδειξε επίσης τη φθίνουσα αποτελεσματικότητα του εμβολίου συστήνοντας τις ενισχυτικές δόσεις!

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Έντονα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η καθημερινή τραπεζική εξυπηρέτηση στην Ελλάδα θέτει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά

Έντονα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η καθημερινή τραπεζική εξυπηρέτηση στην Ελλάδα θέτει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά μέσα από το νέο...

Δεν φτάνει που αφανίζουν την Ελλάδα, αποχαυνώνουν και τις νέες γενιές

Στοιχεία για τον διαγωνισμό PISA Στον PISA 2022, οι Έλληνες έφηβοι υστερούν σε σχέση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ σε κατανόηση κειμένου, μαθηματικά και...

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο: Το νέο σύγγραμμα του Προκόπη Παυλόπουλου σε συνεργασία με τους Θ. Φορτσάκη και Ν. Μαρκόπουλο

Κυκλοφόρησε το νέο επιστημονικό σύγγραμμα του πρώην ΠτΔ, Ακαδημαϊκού και Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Προκόπη Παυλόπουλου Παυλόπουλος Προκόπης, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας,...

Αλλη μία απόφαση μπαζώματος

Τελικά η κυβέρνηση, η πάνσοφη κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη, και κατόπιν, ημερών μελέτης, και πάντα μετά ώριμου σκέψεως, αποφάνθηκε και δια του εκπροσώπου...

“Όταν η Κύπρος δέχεται επίθεση, δέχεται επίθεση η Ευρώπη” και η έκταση της γαλλικής αλληλεγγύης

Αθήνα και Λευκωσία καλούνται ν’ αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν αιώνιες φιλίες και συμμαχίες Οι σημερινοί εχθροί και αντίπαλοι, αύριο μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι...

Αραξος: Η περιγραφή μίας εκ των τριών τραυματιών για τις στιγμές μετά την κατάρρευση της σκάλας στο αεροδρόμιο

Τις στιγμές μετά το πρωτοφανές ατύχημα στο αεροδρόμιο στον Άραξο όταν κατέρρευσε μεταλλική σκάλα και τραυματίστηκαν τρεις εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, περιέγραψε μία από τους τραυματίες,...

Δήγματα  Μαίου  2026

Δήγματα  Μαίου  2026 Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου *Α) Ανόσια εορταστική εκτροπή Εδώ και αρκετά χρόνια , η κατάνυξη , η πνευματική /ψυχική ανάταση των πιστών κάθε Πάσχα,...

Εκπληκτικός Κώστας Καλλίτσης στην Καθημερινή της Κυριακής τεκμηριώνει τον πληθωρισμό αισχροκέρδειας υπέρ των καρτέλ και των «πλεονασμάτων», με τα επίσημα στοιχεία

Εκπληκτικός Κώστας Καλλίτσης στην Καθημερινή της Κυριακής τεκμηριώνει τον πληθωρισμό αισχροκέρδειας υπέρ των καρτέλ και των «πλεονασμάτων», με τα επίσημα στοιχεία Αδιανόητη αύξηση κερδών που...

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (41ο Μέρος)

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης Βασίλης Δημ. Χασιώτης  Δ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ...

Τουρκική οικονομική άλωση της Θράκης

Με το πρόγραμμα της Golden Visa αγοράζουν πλήθος ακινήτων παρακάμπτοντας τους περιορισμούς και χρησιμοποιώντας βουλγαρικές, γερμανικές ή άλλες εταιρίες, όπου ως ιδιοκτήτες φέρεται ότι...

Όλα τα νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτως

Είκοσι ημέρες μετά τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς στην Κεφαλονιά, τα ερωτήματα όχι μόνο παραμένουν, αλλά εντείνονται, με την οικογένεια, την τοπική κοινωνία και...

Το να είναι κάποιος αφελής δεν είναι αμάρτημα, αν δεν είναι Πρωθυπουργός, γιατί αν είναι, τότε ….πολύ χειρότερα από αφελής

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία των θερμών και στενών σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας Τουρκίας, οποία Τουρκία όταν έλαβε την αρνητική απάντηση από τον Πούτιν σε ότι...

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (40ο Μέρος)

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης Βασίλης Δημ. Χασιώτης Δ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ (1923-1939)Μέρος 40ο(συνέχεια από...

Η Ευρώπη απέχει απο αυτά που συμβαίνουν στον Κόλπο, αποφεύγοντας εσωτερικές τριβές με το Μουσουλμανικό στοιχείο που έχει εγκατασταθεί μέσα της

Την επικαιρότητα έχει απασχολήσει η απόφαση του Τραμπ, οποίος μετά την διαφωνία του με τον Γερμανό Καγκελάριο Μερτς, ανακοίνωσε την απόσυρση 5.000 στρατιωτών των ΗΠΑ...

Ύποπτοι για τρομοκρατία, επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια ή ύποπτοι διάπραξης κακουργημάτων οι υπουργοί που ο νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τζαβέλλας υπέγραψε...

Ύποπτοι για τρομοκρατία, επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια ή ύποπτοι διάπραξης κακουργημάτων οι υπουργοί που ο νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τζαβέλλας υπέγραψε...

Ο Μητσοτάκης βλάπτει κοροϊδεύοντας τον λαό

Εάν το Επι «ΤΕΛΙΚΟ» προέρχεται από το (εφικτά) τέλειο, και όχι από το τέλος, πρέπει να εξηγηθεί το τι σημαίνει και το «επιτελικό κράτος»....

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (39ο Μέρος)

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης Βασίλης Δημ. Χασιώτης Δ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ (1923-1939)Μέρος 39(συνέχεια από...

Τα πτύελα του Ανώτατου ‘Αρχοντα στον ανώτατο της κυβέρνησης,τον Ανώτατο της Δικαιοσύνης για τα φοβερά σκάνδαλα με τις κουκούλες!..Δεν ψιχαλίζει Κυριάκο…

Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας  Οι πληροφορίες τις οποίες εμείς εισφέρουμε στο ρεπορτάζ και τα γεγονότα:1.Στην Ευβοια Βρετανοί (γνωστοί του μακαρίτη τότε Λόρδου Βύρωνα) αγόρασαν για...

Καταχώρηση σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας, αποκαλεί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «νεκροθάφτη» της Δικαιοσύνης!

Καταχώρηση σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας, αποκαλεί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «νεκροθάφτη» της Δικαιοσύνης! Ναι λοιπόν στο νεκροθάφτης αλλά όχι μόνο της Δικαιοσύνης, έτσι γενικά και...

Αποκάλυψη Κακαβά: Με σαλμονέλα τα πρώτα κοτόπουλα της Mercosur

Κατακεραύνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών του Δημοσίου Νίκος Κακαβάς σε συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ