Επικοινωνία και κοροϊδία σε βάρος των πολιτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μία μετά την άλλη έρχονται στη δημοσιότητα περιπτώσεις οικονομικότερων PCR τεστ σε σχέση με το κυβερνητικό πλαφόν των… 47 ευρώ, διασύροντας στην πράξη την κυβέρνηση που επιπλέον επιμένει στη μη δωρεάν συνταγογράφησή τους!

 

Έτσι χθες έγινε γνωστό ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, εξασφάλισε συμφωνία προς 28 ευρώ για το κάθε τεστ! Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισήμανε ότι «αυτή τη δύσκολη περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, ο Σύλλογος μας με αποφασιστικότητα και εύστοχες πρωτοβουλίες, θωρακίζει όλα τα μέλη του προσφέροντας επιλογές, εξοικονόμηση χρημάτων και ευελιξία για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ελπίζουμε να εκλείψει σύντομα».

Ως γνωστόν έχουν προηγηθεί δύο Δήμοι, εκθέτοντας την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος που έκλεισε συμφωνία για μοριακά τεστ με 25 ευρώ, θυμίζοντας παράλληλα ότι «πλέον άπαντες γνωρίζουν πως στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το μοριακό τεστ, παρέχεται δωρεάν».

Αλλά και ο Δήμος Νεάπολης-Συκεων (που έκανε τη σχετική δημοπρασία τον περασμένο Αύγουστο) με 27 ευρώ και τον Δήμαρχο Σ. Δανιηλίδη να ζητά από την κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία «να βάλουν φρένο στον χορό των δισεκατομμυρίων ευρώ πατάσσοντας την κερδοσκοπία»!

Πέρα βρέχει βέβαια για την κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί να προστατέψει και να ενισχύσει τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Έτσι πέρα από τα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, στηρίζει θερμά και τις ιδιωτικές κλινικές, «προστατεύοντάς» τα από τους ασθενείς με Covid καθώς, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Α. Ξανθός, τα περί εξασφάλισης 300 κλινών (που δεν φθάνουν ούτε για μία ημέρα) του ιδιωτικού τομέα, είναι «κοροϊδία». Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, οι κλινικάρχες εξασφάλισαν ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών Covid «χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου»! Οι πράξεις αυτής της κυβέρνησης τα λένε όλα: επικοινωνία και κοροϊδία σε βάρος των πολιτών…

netakias.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ