Δραματική προειδοποίηση: Η Όμικρον δεν εκτοπίζει την Δέλτα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Όχι μόνο δεν υιοθέτησε, αλλά αντίθετα ένας υγειονομικός της πρώτης γραμμής, ο Νίκος Καπραβέλος, έχει σχηματίσει τελείως διαφορετική εικόνα για τη διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορονοϊού η οποία συνεχίζει να πιέζει αφόρητα το ΕΣΥ.  Γεγονός που ίσως να δικαιολογεί το ανησυχητικό στοιχείο ότι οι διασωληνωμένοι στη χώρα παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 664 άτομα σε ΜΕΘ.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως η «Όμικρον» δεν εκτοπίζει τη «Δέλτα». Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεχόμαστε πολύ μεγάλη πίεση από τη Δέλτα κυρίως. Δεν έχουμε δει το 50% – 50% (σ.σ σε Δέλτα και Όμικρον), ένα 10% είναι ένα Όμικρον. Μας κάνει εντύπωση ότι επιμένει η Δέλτα, έχουμε νέες μολύνσεις. Η Όμικρον δεν εκτοπίζει τη Δέλτα, κι είναι ανησυχητικό αυτό».

Όσον αφορά τη μετάλλαξη «Όμικρον», υπογράμμισε πως: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα το αποτύπωμα της Όμικρον».

Ακόμα, υπογράμμισε πως: «οι μονάδες μας είναι γεμάτες, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, έχουμε γεμίσει 5 κλινικές, κι ακουμπάμε την 6η. Είναι πάρα πολλοί οι διασωληνωμένοι».  «Στην εντατική έχουμε μόνο περιστατικά Δέλτα (…) στις εντατικές είναι όλοι ανεμβολίαστοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ