Η Βρετανία αναβαθμίζει τα συστήματα επικοινωνιών στη στρατιωτική βάση της Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατασκευάσει μια νέα εγκατάσταση επικοινωνιών σε μία από τις δύο βάσεις που διατηρεί στην Κύπρο, δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας την Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος είπε στο Associated Press ότι ο σκοπός του «μικρής κλίμακας έργου υποδομής» είναι «ο εκσυγχρονισμός της υποδομής επικοινωνιών και η αύξηση της ανθεκτικότητάς μας».

Ο εκπρόσωπος, μιλώντας υπό τον συνήθη όρο της ανωνυμίας, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί σε εγκαταλελειμμένο χώρο στη Δεκέλεια στη νοτιοανατολική γωνία της Κύπρου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διατήρησε τις βάσεις όταν η Κύπρος κέρδισε την ανεξαρτησία από τη βρετανική αποικιακή κυριαρχία το 1960.

Οι βάσεις περιλαμβάνουν ένα μεγάλο αεροδρόμιο της  RAF στο  Ακρωτήρι και έναν σημαντικό σταθμό συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών στον Άγιο Νικόλαο που βρίσκεται περίπου 175 χιλιόμετρα (109 μίλια) από τη μεσογειακή ακτογραμμή της Συρίας.

Η Βρετανία προσπαθεί να προβάλει τη στρατιωτική της ισχύ στην περιοχή από τότε που αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Φεβρουαρίου 2020, με μεγάλες ναυτικές αναπτύξεις συμπεριλαμβανομένου του νεότερου αεροπλανοφόρου της, HMS Queen Elizabeth, από το οποίο επιχειρούν αεροσκάφη F-35.

Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται από τη βάση της RAF στο Ακρωτήρι, για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ