Το Πακιστάν στηρίζει τις νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες του Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Πακιστάν υποστηρίζει τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό. Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν εμπλακεί σε μία μακρά & συνεχιζόμενη σύγκρουση για το Κυπριακό.

Αν και όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζουν τη στάση της Ελλάδας για την Κύπρο, υπάρχουν μερικές χώρες που υποστηρίζουν την αξίωση της Τουρκίας για την Κύπρο. Το Πακιστάν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας τέτοιων χωρών.

Η εμβάθυνση της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας δείχνει ξεκάθαρα ότι το Πακιστάν θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επιδίωξη των τζιχαντιστικών φιλοδοξιών του για κατάκτηση και αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που θα περιλάμβανε και την Κύπρο.

Μια άλλη αιτία ανησυχίας για την Ελλάδα είναι η εμφάνιση του άξονα Κίνας-Πακιστάν-Τουρκίας για τη διάδοση των πυρηνικών όπλων. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του για την ανάπτυξη της «ατομικής βόμβας του Χαλιφάτου» για να εκπληρώσει τις νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες του, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Aninews, το μεγαλύτερο Ινδικό ΜΜΕ.”

”Η Κίνα και το Πακιστάν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη πώληση πυραύλων. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2016, η Τουρκία εκδίωξε τους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, που θεωρούνταν οι κύριοι συνωμότες πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Αργότερα, ο τουρκικός στρατός αποκάλυψε ότι χρειαζόταν πάνω από 500 νέους πιλότους, συμπεριλαμβανομένων 190 πιλότων μάχης, για να φτάσει στο κανονικό του επίπεδο και ζήτησε από την πακιστανική κυβέρνηση βοήθεια, όπως πιλότοι & μηχανικοί για να πετάνε τα τουρκικά F-16.

Οι υποψίες για Πακιστανούς πιλότους που πετούσαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ενισχύθηκαν μετά τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν τον Νοέμβριο του 2019.

Επιπλέον, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο, στις 13 Νοεμβρίου 2019, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις ελληνικές αρχές, πακιστανικό αεροσκάφος P-3 Orion πέταξε στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Επίσης, το 2018, η παρέμβαση του Πακιστάν στην Κύπρο αποκαλύφθηκε από τον πρώην υπολοχαγό του Στρατού του Πακιστάν. Ο στρατηγός Karamat Ahmed υποστήριξε ότι η Τουρκία και το Πακιστάν είναι 2 χώρες και ένα έθνος.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ