Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες στο Άμπου Ντάμπι από επίθεση mini drones…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, σε επίθεση με drone που πυροδότησε έκρηξη και φωτιά στο Άμπου Ντάμπι τη Δευτέρα, δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν στρατιωτικές επιχειρήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δύο Ινδοί και ένας Πακιστανός έχασαν τη ζωή τους καθώς τρία βυτιοφόρα εξερράγησαν κοντά στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης του πετρελαϊκού γίγαντα ADNOC, ενώ εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

Η αστυνομία δήλωσε ότι “μικρά drone” βρέθηκαν και στις δύο περιοχές, υποδηλώνοντας το είδος της σκόπιμης επίθεσης που δεν έχει ξανασυμβεί στα πλούσια ΗΑΕ, ένα διάσημο & ασφαλές καταφύγιο στην ασταθή Μέση Ανατολή.

«Οι προκαταρκτικές έρευνες επιβεβαιώνουν τον εντοπισμό μικρών drone, που πιθανότατα επιτέθηκαν στις δύο περιοχές και μπορεί να προκάλεσαν την έκρηξη και την πυρκαγιά», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι τα περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν δεν ανέλαβαν την ευθύνη των επιθέσεων. Ωστόσο, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι Yahya Saree έγραψε στο Twitter ότι, οι ένοπλες δυνάμεις των ανταρτών «θα ανακοινώσουν μια σημαντική στρατιωτική επιχείρηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τις επόμενες ώρες».

Οι επιθέσεις με drone είναι χαρακτηριστικό των επιθέσεων των Χούθι στη Σαουδική Αραβία, τον σύμμαχο των ΗΑΕ που ηγείται του συνασπισμού που μάχεται για την κυβέρνηση της Υεμένης σε έναν σκληρό εμφύλιο πόλεμο.

Οι αντάρτες είχαν προηγουμένως απειλήσει να στοχοποιήσουν το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι των ΗΑΕ, που πέρυσι άνοιξαν τον πρώτο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εντάχθηκαν στον συνασπισμό κατά των Χούθι το 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ