Αμερικανικά δώρα στον Ερντογάν! Μετά από τους αγωγούς του «παγώνουν» τη δίκη για τη Halkbank!

Μήνες τώρα το αφήγημα που «πουλά» η κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες λέει ότι η Τουρκία είναι «απομονωμένη» , η οικονομία της υπό κατάρρευση και ο Ερντογάν στην πόρτα εξόδου. Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα «χτίζει» συμμαχίες ανανεώνοντας μεταξύ άλλων και την αμυντική της συμφωνία με τις ΗΠΑ…

Απο το militaire.gr

Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα η οποία δυστυχώς είναι διαφορετική. Οι ΗΠΑ μετά από τη βύθιση του EastMed και τα «μισόλογα» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη προώθηση αγωγού Ισραήλ-Κύπρου-Τουρκίας, στέλνουν στον κ.Ερντογάν ένα μεγάλο δώρο: «πάγωσαν» τη δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της Halkbank! Αυτό ήταν και παραμένει το μεγάλυτερο πρόβλημα για τον Ερντογάν και το «πάγωμα» της διαδικασίας σίγουρα αποτελεί θετικό μήνυμα της Ουάσινγκτον προς τον Ερντογάν!

Όλα αυτά δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορη την Αθήνα η κυβέρνηση της οποίας προφανώς έχει καταλάβει ότι το 2022 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τα ελληνοτουρκικά. Η Άγκυρα έχει ανεβάσει πολύ το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά κι όχι μόνο στα λόγια. Και στο…πεδίο όπως είναι της μόδας να λένε οι πολιτικοί, οι τουρκικές προκλήσεις έχουν δραματικά ενταθεί και τα όσα συμβαίνουν με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Άγκυρας σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές του Αιγαίου είναι πολύ σοβαρά.

Όλα αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά με σοβαρότητα κι όχι με σχέδια περί …εκλογών που φαίνεται ότι πρωτίστως απασχολούν το πρωθυπουργικό επιτελείο! Η όποια πολιτική «αναταραχή» δεν θα περάσει ανεκμετάλλευτη από την Άγκυρα και αυτό μας το έχει διδάξει καλά η σχετικά πρόσφατη ιστορία.

Για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο θα επανέλθουμε με στοιχεία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ