Μας ξεφτιλίζει ο Ερντογάν: «Απο εμάς μόνο το φυσικό αέριο στην Ευρώπη»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν μας διασύρει και μας απειλεί, ο Μητσοτάκης του δίνει συγχωροχάρτι και δεν ζητάει κυρώσεις!

Ο EastMed ήταν ένα έργο δεν επρόκειτο ποτέ να υλοποιηθεί, γιατί… δεν περιλάμβανε την Τουρκία, ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας  σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων, κατά την επιστροφή του από την Αλβανία:

αυτό το έργο δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί ποτέ στην πραγματικότητα. Το ανέλυσαν από κάθε άποψη και είδαν ότι δεν υπάρχει κάτι το θετικό σε αυτό το έργο. Με άλλα λόγια, δεν βγαίνει το κόστος. Η Αμερική είναι μια χώρα που όλα τα βήματά της τα κάνει βασιζόμενη στο κεφάλαιο. Όταν είδε ότι το κόστος δεν έβγαινε, είπε ότι ‘αυτή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει.

αυτό που συζητείται πάντα εδώ ποιο είναι; Ότι δεν γίνεται τίποτα χωρίς την Τουρκία. Γιατί αν πρόκειται να πάει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από εδώ, θα γίνει μόνο μέσω Τουρκίας.

Για το Ισραηλ ανέφερε:

Όταν ήταν υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ο κ. Μπεράτ (σ.σ. Αλμπαϋράκ – γαμπρός του) ακόμη, είχε έρθει τότε με μια προσφορά ο Ισραηλινός ομόλογός του. Ίσως θα μπορούσαμε τότε να συμπράτταμε με το Ισραήλ σε αυτή τη δουλειά. Θα μου πεις δεν μπορεί να γίνει τώρα; Μπορούμε να καθίσουμε και να συζητήσουμε τους όρους. Διότι αν αναλύσουμε τα οφέλη από μία τέτοια δουλειά, θα είναι πολύ σημαντικά. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο…. Οι συνομιλίες μας με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Χέρτζογκ, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένετ δίνουν μηνύματα σε διαφορετικό επίπεδο. Εξάλλου, ξέρετε, πρόσφατα, δέχτηκα τους ραβίνους της Συμμαχίας των Ισλαμικών Χωρών στην προεδρία της Δημοκρατίας κι είχα συνάντηση μαζί τους. Αν είναι να κάνουμε πολιτική, η πολιτική δεν γίνεται με καβγάδες και με ξύλο. Πρέπει να ακολουθήσουμε πολιτική στη γραμμή της ειρήνης.

Ερωτηθείς και για την υπόθεση της Κριμαίας, απάντησε:

Τι έκανε η Ρωσία στην Ουκρανία; Κατέρρευσε την Κριμαία. Πάντα του το λέω, σε κάθε συνάντηση που έχουμε με τον κ. Πούτιν, ότι είμαστε κατά της εισβολής στην Κριμαία”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ