Μητσοτάκης στην παραλαβή Rafale: Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Προβολή ειρήνης τα Rafale – Το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στην τελετή υποδοχής των έξι πρώτων Rafale στην Ελλάδα στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία

Τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale, από τα συνολικά 24 που θα παραλάβει η χώρα μας, υποδέχεται στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Τα δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά με το εθνόσημο στα φτερά απογειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης από την βάση του Istres στη νότια Γαλλία και από εκεί πήραν πορεία… ανατολική, κατευθυνόμενα προς Ελλάδα μπαίνοντας στο FIR Αθηνών λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης. «Υπερήφανη η πατρίδα υποδέχεται τα νέα αποκτήματα, τα πρώτα 6 από τα 24 υπερσύγχρονα Rafale» είπε αρχικά στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για έναν πολλαπλασιαστής ισχύος «που αναβαθμίζει την χώρα και σε γεωπολιτικό επίπεδο».

«Πρόκειται για σαφές δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει και αμυντικά και διπλωματικά. Τα νέα αεροσκάφη είναι εδώ 16 μήνες μετά την παραγγελία τους, ετοιμοπόλεμα καθώς τα πληρώματα και οι ομάδες υποστήριξης έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι μέσα στο 2022 θα έρθουν και τα υπόλοιπα αεροσκάφη.

«Πρόκειται για μια γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής γιατί τα νέα μαχητικά καθιστούν την Πολεμική Αεροπορία μια από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο που προσδίδει στην διπλωματική ισχύ της χώρας και σφραγίζει τη διπλωματική συμπαράταξη Ελλάδας-Γαλλίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Με άλλα λόγια τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα νέο πιο ειρηνικό αύριο στην περιοχή» είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για την Ελλάδα κάθε ενίσχυση της άμυνας της αποτελεί προβολή ειρήνης. Στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση η παραχάραξη της ιστορίας ούτε τα αυθαίρετα και απειλητικά πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από γειτονικά κράτη. Σε όλα αυτά απαντούν το διεθνές δίκαιο και η εθνική μας εγρήγορση».

Μητσοτάκης: Η ανακοίνωση για τα πτητικά επιδόματα

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι καταργείται κάθε φόρος στα επιδόματα επικινδυνότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«To μέτρο αυτό αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό αλλά και τις αποζημιώσεις στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με πτητικά μέσα. Είναι η ελάχιστη ανταπόδοση» εξήγησε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η ανακούφιση αυτή είναι σύμφωνη με τις δημοσιονομικές ικανότητες της χώρας.

Τα πτητικά, καταδυτικά, επιδόματα αλεξιπτωτιστού κλπ., φορολογούνταν ως και με 80%, γεγονός που μείωνε δραματικά τον μισθό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο cock pit των τεσσάρων μονοθέσιων βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, ενώ στα δύο διθέσια κρατούν τα χειριστήρια Έλληνες κυβερνήτες, έχοντας ως συγκυβερνήτες τους Γάλλους εκπαιδευτές τους με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας να στέλνουν το μήνυμά τους: «Ελλάδα, θα φανούμε αντάξιοι».

Τα έξι Rafale μπήκαν στο FIR Aθηνών περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης με γαλλικά Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ «Θησέας» να τα υποδέχονται και να τα συνοδεύουν μέχρι την προσγείωσή τους στην Τανάγρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ