Φόβοι της Ινδίας για επίθεση τύπου Άμπου Ντάμπι με drone από Πακιστάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ινδικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν ότι το Πακιστάν αγοράζει κινεζικά drone τα οποία έχει χρησιμοποιήσει για λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών στη χώρα, ανέφεραν πηγές

Πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ινδίας ανέφεραν ότι, η  Υπηρεσία Πληροφοριών (ISI) του Πακιστάν αγοράζει drones από την Κίνα για τις τρομοκρατικές ομάδες Lashkar-e-Taiba (LeT) και Jaish-e-Mohammed (JeM).

Το Πακιστάν είναι σε να εκτελέσει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ινδία, όπως αυτή στο Άμπου Ντάμπι τη Δευτέρα που σκότωσε δύο Ινδούς υπηκόους, ανέφεραν οι πηγές.

Μετά τις κρίσιμες πληροφορίες, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει την επαγρύπνησή τους και έχουν ενημερώσει τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες πολιτείες σχετικά με αυτό.

Δεδομένου ότι η Ημέρα της Δημοκρατίας είναι προ των πυλών, η αστυνομία του Δελχί έχει ενημερωθεί ειδικά για τις πληροφορίες.

“Η ISI μπορεί να εκτελέσει επιθέσεις με drones όπως αυτές στο Άμπου Ντάμπι. Υποψιαζόμαστε ότι μερικές διάσημες προσωπικότητες μπορούν να στοχοποιηθούν με Drone Attack, από τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Πακιστανική ISI”, ανέφερε μια πηγή.

«Οι πληροφορίες έχουν ληφθεί από αξιόπιστη πηγή. Υποδεικνύουν ότι η ISI έχει προμηθευτεί πολύ εξελιγμένα, προσαρμοσμένα drones από την Κίνα , τα οποία είναι ανθεκτικά στο νερό και μπορούν να λειτουργούν ακόμη και κατά τη διάρκεια βροχών.

Αυτά τα drones μπορούν να πετάξουν σε ύψος έως και 800 μέτρα AGL και για απόσταση 15-20 χλμ.

Παράλληλα έχει ενημερωθεί και η Δύναμη Ασφάλειας των Συνόρων (BSF). Αξίζει να σημειωθεί ότι  στην περιοχή Παντζάμπ, η BSF είχε εντοπίσει νωρίτερα μερικά drones, μερικά από τα οποία πυροβολήθηκαν.

Σημειώνεται ότι, τα drone που χρησιμοποιήθηκαν για το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών κατευθύνονταν από χειριστές με έδρα το Πακιστάν.

ΠΗΓΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ