Παραλίγο κι άλλος νεκρός εργάτης στο λιμάνι Πειραιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά, o εργάτης πρόλαβε τελευταία στιγμή να απομακρυνθεί τη στιγμή που κατέρρευσαν κοντέινερ από ντάνα στοιβαξίας των εμπορευματοκιβωτίων. Ο εργάτης που είδε το βαρύτατο φορτίο να έρχεται κατά πάνω του άρχισε να τρέχει και σώθηκε στο παρά πέντε.

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των λιμενεργατών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν, η κινεζική COSCO που διαχειρίζεται των ΟΛΠ, αδιαφορεί εγκληματικά για την ασφάλεια των εργαζομένων.

«To Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά , μετά από καταγγελία εργαζομένων για πτώση κοντέινερ από ντάνα στοιβαξίας των εμπορευματοκιβωτίων. Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλο ένα συνάδελφο , στο βωμό του κέρδους της COSCO. Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας» καταγγέλλει η ΕΝΕΔΕΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ