Νόβακ Τζόκοβιτς: Μηνύει την Αυστραλία και ζητά αποζημίωση 6 εκατ. δολαρίων;

Μιλά για ταπεινωτική μεταχείριση

Τον δρόμο της δικαιοσύνης ετοιμάζεται να πάρει ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκειμένου να κινηθεί νομικά κατά της Αυστραλίας για την υπόθεση με τη βίζα του και την απέλασή του από τη χώρα, κάτι που τού στοίχισε τη συμμετοχή του στο Australian Open. Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση ύψους 6 εκατ. δολαρίων για «κακή μεταχείριση».

Μπορεί ο κάτοχος 20 Gran Slam να βρίσκεται πίσω στην Σερβία, ωστόσο πραγματοποιεί έντονες συζητήσεις με τους δικηγόρους του για το ενδεχόμενο να μηνύσει την Αυστραλιανή κυβέρνηση, ζητώντας περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια για «κακή μεταχείριση». Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sun το ποσό της αποζημίωσης που θα ζητήσει ο Νόλε περιλαμβάνει και το χρηματικό έπαθλο που θα κέρδιζε αν έμενε στη Μελβούρνη και κατακτούσε τον 10ο τίτλο του στο Australian Open (περίπου 2,5 εκατ. δολάρια).

όσο η οικογένεια του Σέρβου τενίστα, όσο και οι νομικοί του εκπρόσωποι υποστηρίζουν πως ο Νόλε υποβλήθηκε σε ταπεινωτική μεταχείριση κατά τη διαμονή του σε ξενοδοχείο καραντίνας μεταναστών – όντας ανεμβολίαστος – πριν ακυρωθεί η βίζα του για δεύτερη φορά και τελικά να απελαθεί από την Αυστραλία.

Πάντως, οι ισχυρισμοί αυτοί έρχονται καθώς η Tennis Australia διέψευσε τις πληροφορίες ότι πλήρωσε τους νομικούς λογαριασμούς του Τζόκοβιτς (500.000 δολάρια) κατά τη διάρκεια της δικαστικής του μάχης προκειμένου να μείνει στη χώρα.

newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ