Αλέξης Τσιπρας στο Kontra: Ζήτημα επιβίωσης και δημοκρατίας το να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο «μαραθώνιας» συνέντευξης που παραχώρησε στο Kontra Channel και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».

Μεταξυ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: το μεγάλο και το επείγον ζήτημα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση, γιατί έχει αποτύχει και γιατί είναι επικίνδυνη, το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας.

η χώρα μας βρίσκεται στην χειρότερη θέση στους σκληρούς δείκτες, στους θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη και από τις χειρότερες στον κόσμο…

Ζούμε μία τραγωδία που αντικατοπτρίζεται σε χαμένους ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Αναφέρομαι όχι μόνο στον συνολικό αριθμό των νεκρών που είναι ο υψηλότερος, αναλογικά, στην Ευρώπη, αλλά και σε αυτό που υπέδειξε η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ότι ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που χάνονται θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν οι συνθήκες στο σύστημα υγείας ήταν διαφορετικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ