Έφυγε απο τη ζωη ο κορυφαιος Έλληνας μαέστρος, Κάρολος Τρικολίδης

Έφυγε απο ζωη ενας απο τους κορυφαίους Έλληνες μαέστρους ο Κάρολος Τρικολίδης σε ηλικία 75 ετών. Ο Κάρολος Τρικολίδης ήταν αρχιμουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ).

«Ο Τρικολίδης συνετέλεσε καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ορχήστρας και συνέβαλλε τα μέγιστα στην προσθήκη μεγάλων και σημαντικών έργων στο ρεπερτόριο της, καθώς και στην παρουσίαση πλήθους πρώτων εκτελέσεων», αναφέρεται σε ανάρτηση της ΚΟΘ.

Ο Κάρολος Τρικολίδης γεννήθηκε, το 1947, στο Μπαντ Άουσζεε της Αυστρίας από Αυστριακή μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σπούδασε σύνθεση, βιολί, κρουστά και διεύθυνση ορχήστρας με τους Χανς Σβαρόφσκι και Μιλτιάδη Καρύδη στις Ανώτατες Μουσικές Σχολές Βιέννης και Ζάλτσμπουργκ (Μοτσαρτέουμ). Παρακολούθησε σεμινάρια με τους αρχιμουσικούς Φράνκο Φερράρα, Πιερ Μπουλέζ, Μπρούνο Μαντέρνα, Χέρμπερτ φον Κάραγιαν.

Ξεκίνησε σταδιοδρομία ως βοηθός των Άντριαν Μπουλτ και Τζουζέππε Πατανέ. Απέσπασε πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς για αρχιμουσικούς σε Μπεζανσόν (1970), Φλωρεντία (1971), Βουδαπέστη (1977). Διετέλεσε πρώτος αρχιμουσικός σε λυρικά θέατρα Γερμανίας και Ουγγαρίας (1973-80) και μόνιμος αρχιμουσικός του Γαλλικού Εθνικού Μπαλέτου «Ρολάν Πετί» (1979-84).

Κατείχε τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού της ΚΟΘ από το 1973 έως το 2008, ενώ ανέλαβε και το τιμόνι της από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΚΟΘ τρεις φορές, τα έτη 1981-1982, 1992, 2000-2001.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ