Το Κρεμλίνο απαιτεί από το ΝΑΤΟ να εγκαταλείψει χώρες των Βαλκανίων!

Οδεύουμε ολοταχώς προς την ολική κλιμάκωση. Η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς φαίνεται ότι ο Πούτιν έχει αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις και εγείρει απαιτήσεις που μέχρι πρότινος θα θεωρούντο αδιανόητες ακόμα και να συζητηθούν.

Όταν όμως το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών αποκαλύπτει ότι εντός του ρωσικού τελεσιγράφου βρίσκονται και οι συγκεκριμένες απαιτήσεις που αφορούν χώρες των Βαλκανίων, τότε είμαστε στην τελική οδό για πολεμική σύρραξη ή κάποια οβιδιακή αλλαγή της στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για πρώτη φορά, η Ρωσία θέτει θέμα απόσυρσης των νατοϊκών δυνάμεων από χώρες των Βαλκανίων. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας, αναφέρει ρητά ως έναν από τους όρους που έχει θέσει το Κρεμλίνο, την ολική απόσυρση των δυνάμεων της συμμαχίας από την Ρουμανία και την Βουλγαρία!

Θέμα Ελλάδας όπως είναι επόμενο, δεν έχει τεθεί αν και η Αλεξανδρούπολη έχει ενοχλήσει αφάνταστα την ρωσική πλευρά.

Η ρωσική πλευρά αποκάλυψε πως έχει ήδη ενημερώσει της ΗΠΑ για το σύνολο των απαιτήσεων και έχει λάβει την δέσμευση ότι θα έχει επίσημη απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρακτικά πάντως θεωρείται αδύνατο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, να συνηγορήσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εάν οι νατοϊκές δυνάμεις αποσυρθούν από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, θα μιλάμε για ένα χτύπημα άνευ προηγουμένου κατά της συμμαχίας, που θεωρείται αδιανόητο να πράξει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε όπου την είχε κάποια διαβεβαίωση από τον Μπάιντεν για μία σχετική υποχώρηση, αφού και μία από τις δύο χώρες να κερδίσει, πάλι είναι νίκη για το Κρεμλίνο.

Είτε η Ρωσία έχει αποφασίσει να κλιμακώσει, να επιδιώξει την ανεξαρτητοποίηση και προσάρτηση τον ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας και υποβάλλει απαιτήσεις που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα απορριφθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ