Το Ισραήλ ψάχνει εναλλακτική λύση στο EastMed- δεν αποκλείει την Τουρκία

Ο ισραηλινός Τύπος υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει να στραφεί σε νέες εναλλακτικές μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την EastMed, εκτίμησε ότι «θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα έδαφος για περιφερειακή συνεργασία που να περιλαμβάνει την Τουρκία», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Star.

685E7952 FDDE 499C A9A5 6026468357D3
Με την απόσυρση της υποστήριξης των ΗΠΑ στο σχεδιαζόμενο έργο EastMed, ο ισραηλινός Τύπος απαίτησε από το Ισραήλ να στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, δημοσιεύτηκε ένα εντυπωσιακό άρθρο ανάλυσης με τίτλο «Ήρθε η ώρα να υπολογίσουμε εκ νέου τη διαδρομή».

AVvXsEhF0 0NJUtPKMJ78Ha1sG1vNltqGEfBwjVdpDVNNm5naJCvY CYudALmKTX4fpTf2yGxOBWTmU WxBSgGfGJujxDWvNKo3H5ZMaNE vnVDlsP9QBaer4o7vCOHnQfhhYH Ny IYjcqvIBoXC7Byg7uesZTdkq0bam2bNsySh9JZ cbHTTuNjlsAr7n=w400 h378

Η star.com.tr δημοσιεύει φωτό του ισραηλινού δημοσιεύματος

Στην είδηση, αναφέρετε ότι η απόφαση των ΗΠΑ δεν πρέπει να μας εκπλήσσει λόγω της πραγματικής κατάστασης, επισημάνθηκε ότι το έργο αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις όπως ο τεχνολογικός προγραμματισμός τοποθέτησης του αγωγού φυσικού αερίου, ασταθείς τιμές ενέργειας, γεωπολιτικές συγκρούσεις, στάση προς τα ορυκτά καύσιμα και την προθυμία των ενεργειακών εταιρειών.

Στο ισραηλινό άρθρο αναφέρθηκε ότι οι ΗΠΑ ακολούθησαν στρατηγική σταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να συγκρατήσουν την αυξανόμενη κινεζική επιρροή στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Ψάχνουν νέες εναλλακτικές

Αναφέρθηκε ότι η απόφαση των ΗΠΑ για τον  EastMed ώθησε το Ισραήλ να εξετάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο και ότι η πιθανότητα συνεργασίας με την Τουρκία θα πρέπει να εξεταστεί υπό το φως των θετικών μηνυμάτων από την Άγκυρα.

Υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στην αποκλειστική οικονομική ζώνη στην Ανατολική Μεσόγειο είναι περίπλοκη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί βάση για περιφερειακή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, στον τομέα των εξαγωγών φυσικού αερίου, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ