Η Γαλλία εξάρθρωσε επικίνδυνη οργάνωση Πακιστανών με παρακλάδι και στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Δέκα Πακιστανοί υπήκοοι συνελήφθησαν στα προάστια του Παρισιού, ως ύποπτοι για ξέπλυμα χρήματος, εμπορία ανθρώπων και πλαστά έγγραφα, σύμφωνα με πηγές.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία υποπτεύεται ότι δύο αδέρφια μεταξύ των 10 συλληφθέντων, έλεγχαν αυτό το δίκτυο. Η αστυνομία ξεκίνησε την παρακολούθηση του δικτύου τον Ιούνιο του 2020, αφού ενημερώθηκε για ύποπτα δέματα που μετέφεραν πλαστά ευρωπαϊκά έγγραφα που έφτασαν στη Γαλλία, από το Πακιστάν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με πηγές, τα πλαστά έγγραφα περιελάμβαναν επίσημα έγγραφα χωρών του Σένγκεν και ειδικότερα της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων διαβατηρίων, ταυτοτήτων και αδειών παραμονής.

Οι ερευνητές από το Κεντρικό Γραφείο για την Καταστολή της Παράνομης Μετανάστευσης, ξεκίνησαν έρευνες για την παρουσία παράνομων εργαζομένων που δρούσαν στην περιοχή του Παρισιού, στον κατασκευαστικό τομέα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι γαλλικές αρχές ανακάλυψαν επίσης 20 νόμιμες εταιρείες που εμπλέκονταν στον κατασκευαστικό κλάδο που συνδέονταν με ένα μεγάλο δίκτυο εταιρειών «ταξί», οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να ανακατευθύνουν τα κεφάλαια σε σχεδόν 200 τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν ανοίξει με πλαστά έγγραφα.

Αυτό το δίκτυο μετέφερε χρήματα στους διάφορους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας πλαστά τιμολόγια ή έγγραφα και στη συνέχεια έβγαζε τα χρήματα από το νόμιμο κύκλωμα με ανάληψη μεγάλων ποσών από αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω ΑΤΜ.

Μέρος των χρημάτων που αποσύρθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν παράνομοι Πακιστανοί που εργάζονταν σε αυτά τα εργοτάξια και τα υπόλοιπα διοχετεύθηκαν στο Πακιστάν. Οι έρευνες στα σπίτια και τα γραφεία αυτών των 10 ατόμων από τις περιοχές Val-d’Oise και Seine-Saint-Denis στο Παρίσι οδήγησαν στην ανάκτηση 157 πλαστών εγγράφων ταυτότητας, 134.000 ευρώ σε μετρητά, τεσσάρων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας Maserati, εγγράφων που σχετίζονται με 180 τραπεζικούς λογαριασμούς και τα πλαστά χαρτιά που χρησιμοποιήθηκαν για το άνοιγμα αυτών των λογαριασμών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ 2019 και 2021, τουλάχιστον 28 εκατομμύρια ευρώ μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς διαφορετικών ατόμων και άλλα 13 εκατομμύρια ευρώ μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς σε ονόματα εταιρειών-προσώπων, ανέφεραν πηγές. Η υπόθεση έχει αποκαλύψει τη στενή σχέση μεταξύ της παράνομης μετανάστευσης από το Πακιστάν και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Χρειάζεται εγρήγορση, καθώς το Πακιστάν, δημιουργεί θύλακες πληθυσμών μέσα στην Ελλάδα οι οποίες λειτουργούν υπέρ των τουρκικών και των πακιστανικών συμφερόντων και εναντίον των ελληνικών. Τέτοιες πρακτικές λαμβάνουν χώρα και στην Ελλάδα από την συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ