Φρικτός θάνατος σκυλιού από ηλεκτροπληξία στα κομμένα καλώδια της ΔΕΗ στο Ελληνικο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι του δήμου Ελληνικού έπειτα από τον φρικτό θάνατο κατοικιδίου στα γυμνά καλώδια που άφησε πίσω η κακοκαιρία «Ελπίς»

Της απο το dikaiologitika.gr

Οι ευθύνες όσων είχαν στην αρμοδιότητά τους την τήρηση των μέτρων ασφαλείας είναι τεράστιες, καθώς θα μπορούσαν να είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές, ακόμα και παιδιών που – τις ώρες μετά την κακοκαιρία – έπαιξαν με τα χιόνια.

Τι έχει συμβεί ακριβώς; Η κακοκαιρία έριξε τον βαρύ ξεχασμένο χριστουγεννιάτικο στολισμό και αυτός λύγισε δύο κολώνες ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα τα σύρματα να πέσουν πάνω σε αυτοκίνητα και το οδόστρωμα.

Όταν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα άρχισαν εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών, το σκυλάκι που είχε βγάλει βόλτα ο ιδιοκτήτης του ήρθε σε επαφή με ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο και έπαθε ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Τότε ήταν που οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν έντρομοι ότι κανένα από τα συνεργεία που δούλευαν δεν είχαν φροντίσει να κόψουν το ρεύμα!!

CA48E72B 88C0 4AE2 89A4 9A3CBFEF9038

Το Dnews που ερεύνησε το θέμα επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος επιβεβαιώνει με αποκλειστικές δηλώσεις του το γεγονός και επιρρίπτει ευθύνες στο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως ισχυρίζεται, το συνεργείο είχε κληθεί για τις ζημιές στο δικό του δίκτυο, αλλά δεν είχε κόψει το ρεύμα στα καλώδια που βρίσκονταν πεσμένα στον δρόμο και πάνω σε αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει στο Dnews, ο ιδιόκτητης της μικρής σκυλίτσας, Νίκος Τζουρμέτης, την επομένη της χιονοκαταιγίδας κατέβαινε με το ζωάκι την κεντρική οδό Ιασωνίδου για να αγοράσει φάρμακα για την καρκινοπαθή μητέρα του. Δυστυχώς στο πεζόδρομο υπήρχαν γυμνά καλώδια εξαιτίας της πτώσης των κολώνων από τον χιόνια.

«Εκείνη την στιγμή», αναφέρει «άκουσα το σκυλί μου μα γαβγίζει σαν κάτι να το είχε χτυπήσει και διαπίστωσα ότι δυστυχώς είχε δαγκώσει το γυμνό καλυμμένο από χιόνι καλώδιο».

FCDF53B3 2CF1 46EC A4CC 4437BF5B82FF
Όπως καταγγέλλει ο κ. Τζουρμέτης το θέμα είναι σοβαρό αφού ο Δήμος δεν μερίμνησε να μαζέψει έγκαιρα τα καλώδια, να καθαρίσει τους δρόμους και να απεγκαταστήσει τον χριστουγεννιάτικο στολισμό.

«Θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να πάθει αυτό που έπαθε το σκυλάκι, το οποίο ήταν ζώο συντροφιάς για την άρρωστη μητέρα μου».

Προανήγγειλε δε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και κατά παντός υπευθύνου.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την εικόνα που υπήρχε στην οδό Ιασωνίδου δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα notia.gr που έδωσε τις διαστάσεις του θέματος μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για την επικινδυνότητα ποπυ υπήρχε ενώ κόσμος είχε αρχίσει να κυκλοφορεί στο σημείο.

Τι απαντά στο DNews ο δήμαρχος του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος για τις καταγγελίες

«Όπως σε όλη την Αττική υπήρξε μια πτώση δέντρου στην οδό Ιασωνίδου στα καλώδια της ΔΕΗ αυτό προκάλεσε μια βλάβη και διακοπή της ηλεκτροδότησης όπου κλήθηκε ο ΑΔΜΗΕ με γερανούς και ειδικά φορτηγά να την αποκαταστήσει. Την ώρα που ο ΑΔΜΗΕ δούλευε και με δίκη της ευθύνη αποκαταστούσε το δίκτυο, ο πολίτης με το σκυλάκι περνούσε από εκεί. Υπήρχαν κόκκινες κορδέλες. Δεν ξέρω τι συνέβη και το συγκεκριμένο καλώδιο δεν είχε απομονωθεί, πάντοτε με ευθύνη του ΑΔΜΗΕ και όχι με δίκη μας, δεν έκανε εργασίες ο Δήμος και δυστυχώς το σκυλάκι το χτύπησε το ρεύμα. Μια πολύ κακή και στιγμή που προσπαθούν μερικοί να δημιουργήσουν εντυπώσεις δήθεν για το δήμο ενώ τις εργασίες αποκατάστασης τις έκανε o ΑΔΜΗΕ. Από εκεί και πέρα ο στολισμός κατεβαίνει τέλος του μήνα, δεν είχαμε προλάβει να τα κατεβάσουμε γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος, ακριβώς γιατί ο στολισμός σβήνει την επομένη του Αγίου Ιωάννη. Συν το γεγονός ότι δεν έχουμε προσωπικό και ηλεκτρολόγους αυτή την περίοδο λόγω covid, οπότε όλα πάνε πιο αργά. Ωστόσο ο στολισμός δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα. Είναι λαμπάκια τα οποία είχαν σβήσει και ναι, πράγματι, με το χιόνι έσπασαν μερικά και κρεμάστηκαν, τα οποία όμως εμείς από το δήμο πήγαμε και τα κατεβάσαμε. Δεν προκάλεσαν ούτε ηλεκτροπληξία, ούτε άλλη βλάβη. Μερικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε μια πόλη που ήταν καθαρή και την επόμενη του χιονιά, που δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ναι έσπασαν μερικά λαμπάκια και όλο το θέμα είναι γιατί έσπασαν. Όλα αυτά είναι αστειότητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ